Vad kan användas för att minska Suds i en tvättmaskin?

December 20

Vad kan användas för att minska Suds i en tvättmaskin?


Du vill aldrig öppna tvättmaskinen och hitta lödder kvardröjande inuti maskinen och tvätt. Suds utan tvekan innebära att du måste upprepa tvättcykeln att befria tvätt av tvål. Kanske det bästa sättet att minska skum är att använda mindre tvättmedel. I allmänhet gäller att ju mer tvål som används, desto fler lödder som produceras i tvättmaskinen.

Mindre Tvättmedel

Ett av de bästa sätten att förhindra lödder i en tvättmaskin är att använda mindre tvättmedel. Huvudregeln är att mjukt vatten kräver mindre tvål än hårt vatten. Om du har mjukt vatten, använder ungefär hälften så mycket tvål för samma storlek tvätt tvättas med hårt vatten. Öka tvättmedelsbeloppet gradvis tills du når en mängd som minskar skum, men fortfarande får kläder rena. Följ anvisningarna på sidan av tvättmedel paket för belopp ska användas i varje tvätt, men var inte rädd för att ändra antalet något beroende på vattenkvalitet.

Ingen eller låg fosfat Tvättmedel

Fosfat är vad gör det möjligt för rengöringsmedel för att producera skum när rengöringsmedel kombineras med vatten. Ett tvättmedel med mindre fosfat producerar färre lödder än en med mer. Olika märken tvättmedels innehålla olika procentandelar av fosfater, och högeffektiv (HE) tvättmedel innehåller minst mängder av alla rengöringsmedel, även om variationer förekommer bland tillverkarna också. Vissa tvättmedel är även fosfatfritt. Växla till ett nej eller lägre fosfat rengöringsmedel för att minska mängden skum som genereras i tvättmaskinen. Jämför tvättmedels etiketter för att fastställa andelen fosfor användas i flera tvättmedelsprodukter.

Högeffektiv tvättmedel

En HE tvättmedel är formulerat för frontmatade tvättmaskiner som använder mindre vatten än toppmatade maskiner. Tvättmedlet är utformad för att producera färre skum än konventionella tvättmedel och innehåller lägre halter av fosfater än en konventionell rengöringsmedel. Använd HE tvättmedel om du vill minska mängden lödder i tvättmaskinen.

Vinäger

Vit destillerat ättika arbetar för att minska skum i en tvättmaskin. Om din bricka avslutar sköljcykeln och du öppnar dörren för att hitta lödder kvar inne, tillsätt 1/2 kopp vinäger i 1 qt. vatten till tvättmaskinen, och ställ in den på "spola". Ättika kommer att befria brickan och tvätt av resterande lödder och se din tvätt kommer ut rena.


Relaterade artiklar