Hur brandsäkra en trä Tobacco Pipe

January 11

Hur brandsäkra en trä Tobacco Pipe


Människor har använt trä rör att röka tobak i hundratals år. Bestående av en skål för att hålla tobak, ett munstycke, eller stam, och ett skaft som förbinder två, rör huggen ur trä oftast gjorda av briar, en tuff, värmebeständigt trä. Som tobak brinner i en trä pipa, är en rest av kol och aska kvar. Kallade kakan, hjälper detta kol uppbyggnad isolera trä från värmen i den brinnande tobak. Att bygga en kaka lite tjockare än en amerikansk öre kan skydda röret från värmen och brandskador.

Instruktioner

• Nyp en liten mängd tobak i fingrarna och packa det i botten av röret skål. Stöt ner tobaken. Upprepa tills skålen är halvfullt. Ljus och röker hela halvfulla skål. Låt röret vila, eller torka ut, under åtminstone en dag före rökning från den igen.

• Rök åtminstone ett dussin halvfulla skålar i röret. Detta bygger upp kakan inuti botten av skålen. Låt röret vila mellan smokings. Använd piprensare och ett rör för att ta bort alla tjära från stammen efter varje rök. Lätt köra en piprensare runt insidan av skålen för att avlägsna eventuell lös aska eller oförbrända tobak.

• Fyll skålen tre fjärdedelar av vägen fullt och ljus och rök helheten av skålen. Rök ungefär ett halvt dussin tre fjärde-fulla skålar i röret för att bygga upp kakan i den övre halvan av skålen. Fortsätt att rengöra röret och låt den vila mellan smokings.

• Fyll skålen helt full av tobak. Efter belysning, stöt ner tobaken. De flesta rör kommer att behöva mycket liten kaka längs den övre delen av skålen, eftersom tobak är oftast bara en kort stund brann där.


Relaterade artiklar