Hur man spänna en skuldra med tejp

March 7

Hur man spänna en skuldra med tejp


Idrottsmän och personer med fysiskt krävande yrken kan vara särskilt känsliga för axelskador. Strapping en skuldra med sport tejp kan bidra till att ge stöd till en skadad led. Det kan också användas som en förebyggande åtgärd, även om du inte är skadade. Innan tejpa axeln, konsultera en sjukgymnast för att bestämma den bästa metoden för dina specifika behov. Det finns flera olika sätt att bandet en axel. I allmänhet kommer du sannolikt att använda en längd av tejp på toppen av det gemensamma som en "ankare", med stödtejpen som löper längs armen.

Instruktioner

• Raka hela axelpartiet innan tejpa det. Detta förhindrar håret från att fastna på bandet, vilket kan orsaka smärta när du tar bort det.

• Rengör axel med vatten och tvål för att avlägsna kroppsoljor och torka den ordentligt.

• Använd styva sporttejp, antingen 38mm eller 50mm. Instruera patienten att stå eller sitta i en avslappnad position med armen hängande naturligt.

• Tryck en längd av band över axeln, vinkelrätt mot armen. Tejpen bör sträcka ner till nästan samma nivå som den armhålan på vardera sidan om axeln. Tryck bandet ner smidigt att eliminera rynkor. Denna tejp kallas ankaret.

• Rikta patienten att böja sin underarm och håll hela armen med en liten grad bort från kroppen. Placera slutet av nästa längd av tejp för att överlappa ankaret, reser ned armen till armbågen. Klipp inte tejpen ännu. Samtidigt som spänning, passera bandet under armbågen och tillbaka upp till axeln. Sedan klippte bandet. Denna längd kallas stödtejpen.

• Instruera patienten att böja hennes biceps muskler. Vind ett gummiband plåster runt biceps för att säkra stödtejpen.


Relaterade artiklar