Hur man dödar Ivy Växter

March 23

Hur man dödar Ivy Växter


Människor avsikt förde murgröna växter från Europa till Amerika många år sedan eftersom det gör en attraktiv ground och växer bra i många områden. Tyvärr växer det så bra i vissa områden att det tenderar att invadera skog och trädgård utrymmen, enligt Oregon State University Extension. Ivy klättrar träd och byggnader, som omfattar mer än bara marken. Trädgårdsmästare kan döda murgröna växter genom att fysiskt ta bort dem eller genom att använda kemikalier.

Instruktioner

• Sätt på handskar för skydd mot skärsår, repor och gift ek eller murgröna.

• Ta bort murgröna vinstockar från trädstammar och byggnader genom att klippa vinstockar på basen av växter, som rekommenderas av Oregon State University Extension och National Park Service. Dra sedan så mycket av vinstockar som möjligt av de vertikala ytor.

• Bestäm om fysiskt avlägsna resten av murgröna växter eller använd en kemikalie för att döda dem. Fysisk borttagning tar längre tid och kräver mer fysisk ansträngning än att använda ett bekämpningsmedel, men det skadar inte närliggande anläggningar så mycket eller orsaka så mycket föroreningar som bekämpningsmedel.

• Fysiskt bort växter genom att dra vinstockar ur marken, som rekommenderas av Oregon State University Extension. Dra ut så mycket av växtrötterna som möjligt för att hindra dem från att växa tillbaka. Trädgårdsmästare som väljer att fysiskt dra växter istället för att använda en herbicid kan behöva dra växter flera gånger som de fortsätter att växa tillbaka från överblivna rötter.

• Hoe trädgård utrymmen efter fysiskt dra ut murgröna, som rekommenderas av Iowa State University Trädgårdsodling störa murgröna växtrötter.

• Applicera en ogräsmedel till Ivy växter på marken. Oregon State University Extension och National Park Service förklara att ogräsmedel kan döda murgröna när de appliceras på murgröna blad, och att de också kan arbeta för att döda murgröna växter när trädgårdsmästare tillämpa dem att skära murgröna stjälkar. Iowa State University trädgårdsnäring säger att renare Borax dödar också murgröna. Skolan noterar också att vissa trädgårdsmästare föredrar att använda Borax i stället för bekämpningsmedel, eftersom Borax är tillverkad av naturligt förekommande mineraler. Den föreslår att lösa 284gr av Borax i 118ml varmt vatten och sedan späda lösningen i 2,5 liter vatten per 1000 kvadratfot murgröna. Trädgårdsmästare som väljer bekämpningsmedel i stället för Borax bör tillämpa dem i enlighet med deras tillverkarens anvisningar.


Relaterade artiklar