Hur man kan uppskatta kostnaden för att bygga ett hus

October 24

Hur man kan uppskatta kostnaden för att bygga ett hus


Att bygga ett hus kommer sannolikt att vara den dyraste sak du någonsin göra, som ett hus är oftast den största tillgången flesta människor någonsin kommer att ha. Oavsett om du bygger huset själv eller smittas det själv eller bara en hyra ett företag att bygga huset för dig, uppskatta kostnaden är avgörande för att göra de rätta valen och bygga i ditt sätt. Eftersom husbyggnad har så många variabler och komplexa måste du inse från början att en uppskattning är just detta och det nummer du komma med kan lätt förändras genom en stor mängd beroende på marknadens villkor, personliga val och lagen om utbud och efterfrågan. Men du kan få en bra utgångspunkt uppskattning att arbeta med om du planerar noga och gör din forskning noggrant.

Instruktioner

• Ta reda på efterfrågan för ditt område. Ofta den största kostnaden för ett hus är det land och där det sitter. Detta grundar sig på vilken del av landet du bor i, liksom hur nära du är kvalitets skolor eller en vattenförekomst. Ta reda på försäljningspriset för andra hus i närheten, liksom omedelbar närhet du är ute efter att bygga in. Du kan använda online-verktyg (se Resurser) eller så kan du gå till ditt län domstol eller skattekontor att ta reda på försäljningspriset för ett hem. Skattemyndigheten kan lista en bedömning av marken skild från byggnaderna på marken. Det enklaste sättet kan vara att kontakta en fastighetsmäklare och få dem att se upp jämförbara hus eller landområden, till den du vill bygga eller köpa. Detta kommer att hjälpa dig att få en över hela idén om uppskattningen men du kan använda detta för att räkna ut efterfrågan på området och vad kostnaden för marken kommer i genomsnitt.

• Få en take-off. Om du har ritningar kan du ta dem till en brädgård och de kommer att räkna ut vad du behöver för din virke och ger dig sina priser på virke. Detta kommer att vara en av de enskilt största kostnaderna i ditt hus.

• Prata med entreprenörer. Ring och schemalägga besök med lokala entreprenörer att ta reda på hur mycket de skulle ta ut för att göra jobbet. Se till att du täcker alla områden, inklusive VVS, el, VVS, mattläggare, jordfräsar, snickare och murare. Varje entreprenör kan nog säga vad de skulle ta ut i form av arbetskraft och ibland delar. Du bör försöka att ta reda på arbetskostnaderna och priset delarna var för sig.

• Pris ut alla grejer ditt hem behov. Gör en lista på allt i ditt hus, såsom vitvaror, VVS armaturer, belysning, värmepumpar, bänkskivor och allt du vill ha i ditt nya hus. Gå till Home Depot eller Lowe: s och prissätta de modeller som du vill köpa. Se till att innehålla saker som fönster och dörrar.

• Var särskilt uppmärksam på höga kostnader områden som kök och bad. Dessa är de två dyraste områden i ditt hus. Ta reda på exakt vad du vill ha i ditt nya hus i den mån dessa områden berörs. Om ett hem byggmästare ger dig en uppskattning per kvadratfot, är detta verkligen ett felaktigt antal eftersom dessa områden kostar mycket mer per kvadratfot på grund av apparater och badkar och skåp. Dessutom, att bygga en andra berättelsen är billigare än en stor första våningen eftersom du sparar på foundation och takläggning kostnaderna.

• Se upp för uppgraderingar. Det kan vara lätt att plocka ut de minst dyra föremål när uppskattning av kostnader för någonting, så försök att plocka de alternativ som du verkligen vill när uppskattning av kostnader. Om du tror att du verkligen vill dubbelpanelfönster, sedan prisdubbelpanelfönster. De flesta husägare gör uppgraderingar under arbetet med att bygga ett hem, eftersom de bestämmer att det är värt den extra kostnaden för en eller annan sak. Ett objekt åt gången kanske inte verkar så mycket, men det kan lägga upp till en betydande andel av din totala kostnader.

• Lägg upp den. Lägg upp alla priser för att uppskatta dina kostnader. Var noga med att inkludera några avgifter eller skatter som påförs av länet, staten eller kommunerna. Det är också en bra idé att lägga till en extra 10% i slutet av diverse och oförutsedda kostnader.


Relaterade artiklar