Hur ta reda på utväxlingen Med VIN-nummer

December 23Fordonets identifieringsnummer (VIN) är en 17-siffrig kod som används för att identifiera och spåra varje bil som produceras. Varje nummer och brev som finns i en VIN avslöjar information om fordonet, såsom märke, modell, tillverkningsår och motorstorlek. Även om det kan vara möjligt att härleda information om en automatisk växellåda förhållande från dess VIN, det beror till stor del på den information som tillverkaren ingår i fordons deskriptor sektionen (VDS) i VIN.

Instruktioner

• Hitta VIN på din bil. Det kan hittas på etiketten på insidan av förarsidan dörr eller på en stansad metallplatta inbäddad i instrumentpanelen ovanför ratten. Det är också på din bil titel.

• Identifiera VDS sektionen, den fjärde till åttonde siffrorna i VIN. Det här avsnittet innehåller vanligtvis information såsom fordonsmodell, motorstorlek och kroppstyp. Även om inte alla fordonstillverkaren innehåller växellåda förhållande informationen i VDS, kommer detta att vara där informationen finns, om det ingick.

• Hitta en guide på nätet, såsom Edmunds.com eller Decode Detta eller kontakta en bilhandlare för att tolka VDS. Ordningsföljden mening i siffrorna och den typ av information som ingår varierar beroende på tillverkare. Edmunds.com och Decode Detta är kopplade i avsnittet Resurser.


Relaterade artiklar