Hur man gör en mandarin krage

February 13

Hur man gör en mandarin krage


En mandarin krage ger en asiatisk stil på ett plagg. Denna stela, stand-up krage bildas med hjälp av en smal, rektangulär bit tyg som är sydd på halsen av en skjorta, blus eller klänning. Det är relativt enkelt att skapa och lägga till ett plagg. En raksöm bildar sömmar på kragen och fäster den till klädesplagg. Väl ansluten är kragen pressas platt och stelnade.

Instruktioner

• Placera plagget på en plan yta och mät halsen med ett måttband. Lägg 2,5 cm (1 tum) till mätningen. Detta är längden av kragen.

• Markera längden på kragen på en bit tidningspapper. Höjden på kragen är en fråga om personlig preferens, men Mandarin kragar är i allmänhet från 2,5 till 10 cm (1 till 4 tum) i höjd. Lägg 2,5 cm (1 tum) till önskad höjd och markera höjden på tidningen. Denna långa recangle kommer att fungera som mönster för kragen.

• Klipp ut tidningen mönster med en sax. Vik en bit tyg på mitten med den högra sidan i. Placera mönstret på ett tygstycke och säkra med raka pinnar. Skär i linje med mönstret. Skär igenom båda lagren av tyg.

• Maskin sy en raksöm 1,27 cm (1/2 tum) från de bästa och sidokanter tyget. Du kan kröka framkanterna för en mindre allvarlig vinkel. Trimma övre hörn kragen till 0,6 cm (1/4 tum) och vrid tyget med rätsidan ut. Tryck de övre hörnen ut med spetsen av en sax för att ge den korrekta formen. Tryck sömmarna med ett varmt strykjärn för att plana ut tyget.

• Placera plagget på en plan yta. Sträck halsen så att den ligger plant. Rikta in råa kanter kragen med halsen av plagget och säkra på undersidan med raka pinnar. Maskin-söm 1,27 cm (1/2 tum) från kanten. Ease in materialet i halsen kurvan genom att göra vertikala sekatören i den råa kanten.

• Trimma sömmen på insidan av plagget till 0,6 cm (1/4 tum). Tryck på sömmen för att platta tyget. Applicera stärkelse och järn sömmen för att göra det stå upp.


Relaterade artiklar