Manar frisyrer från 1940-talet

October 7

Manar frisyrer från 1940-talet


Andra världskriget påverkade nästan varje aspekt av livet, och det inkluderar frisyrer. För män i 1940-talet detta i allmänhet innebar en kort, elegant, funktionellt utseende, säger Skönheten och Bath hemsida. Men det fanns en rad olika stilar inom dessa grundegenskaper.

Kort

Oavsett vilken frisyr man valde det alltid började med att vara kort på 1940-talet, säger Joeri.net. Att gå till frisören för en rakning och klippning var en del av varje gentleman grooming rutin, och om hårfästet kröp någonstans i närheten av din krage på ryggen, var det hög tid för en trim.

Snagg

Denna frisyr var de rigueur för amerikanska soldater under andra världskriget eftersom nära rakade cut ansågs vara hygieniskt på slagfältet, säger Stephen Talty på New York Times hemsida. Denna stil blev också en del av en soldat identitet tydligt markera honom som en modig krigare som kämpade för sitt land.

Side Part

Män som inte slogs i kriget tog deras frisyr ledtrådar från vita duken, där Clark Gable och Cary Grant var ståta med en elegant, sido skildes look, säger frisyrer blogg. Håret hölls kortast på ryggen och sidorna, med lite extra längd på topp och en bestämd sida del ..

BAKÅTKAMMAD

För denna look, var hår igen skära ganska kort på sidorna och tillbaka, men höll lite längre på toppen. Detta gjorde det möjligt för den att sopas tillbaka från pannan och över hjässan, där den hölls på plats med håret fett eller vaselin.


Relaterade artiklar