Växthus Pest Identifiering

April 7

Växthus Pest Identifiering


Medan växthus ger ett sätt för individer att växa exotiska växter eller grönsaker under hela året, det finns ett antal skadedjur som kan komma in ett växthus och orsaka problem för växterna. Djur som gnagare och insekter, liksom svampar, är vanliga växthus skadedjur.

Mögel

Mögel är en av de vanligaste växthus problem, eftersom ett växthus är en fuktig miljö som är stängt från torr luft och ibland luftrörelser, särskilt i växthus utan fläktar. Mögel visas som en vit eller grå pulverform substans; Det börjar ofta växer i hörnen, längs fönster och kan även börja växa på växterna själva om de lämnas obehandlade. Rengör växthuset varje våren och hösten för att minska sannolikheten av mögel problem.

Möss

Möss är ett problem i många växthus, när de kommer in i byggnaden för värme och att äta växthusväxter. Möss spillning är ohälsosamt för människor, och exponering för dem kan orsaka problem. Förekomsten av möss spillning, särskilt runt lagringsområdet odlare, indikerar en mus problem. Dessutom kommer möss ibland äter växthusväxter och grönsaker. Rengöring ut lagringsområdet för att förhindra att gömställen för möss och om fällor kan lösa det här problemet.

Bladlöss

Som i naturen, bladlöss orsaka stora växtskador när de visas. En aphid angrepp kan skada eller döda många växter, särskilt känsliga exotiska växter som inte hanterar insekter väl. Det tydligaste tecknet på bladlöss är närvaron av små hål förekommer i blad och stjälkar av växter. Bladlöss kan tas om hand på två sätt. Kemiska bekämpningsmedel är effektiva i att döda bladlöss utan kan också skada växter. Släpper nyckelpigor eller lacewings att döda bladlöss är också effektiva och mindre skadliga för vissa växter.

Whiteflies

Whiteflies är vita insekter som är ungefär en halv tum lång; de hemsöka vanligtvis växthusgrönsaksodlingar. Whiteflies föredrar julstjärnor, tomater, fuchsior, gurkor och sallad och ras och lever på undersidan av bladen. Tunga tillämpningar av gödningsmedel är nödvändiga för att kontrollera en whitefly angrepp, enligt University of Kentucky Agricultural Extension. Dessutom släpper en liten, parasit geting som kallas Encarsia Formosa kommer utarma antalet larver, eftersom getingar parasitera dem.

Överväganden

Även insekter och svamp skadedjur kan orsaka en hel del växtskador om den inte behandlas, det finns andra faktorer som måste beaktas, liksom. Även solljus kan bli skadligt för växthusväxter. Om växthuset är för varmt, unga plantor och exotiska växter riskerar att bli brända, som kan döda dem. Shade ömtåliga växter med härdigare och kära eller investera i växthus persienner och använd ventilation ordentligt under de varmaste delarna av dagen.


Relaterade artiklar