Hur kan jag få min kriminalregister strukits gratis?

April 8

Hur kan jag få min kriminalregister strukits gratis?


Kriminalregister kontroller som krävs för en rad olika skäl bland annat sysselsättning, utbildning och ansluter sig till militärtjänstgöring. Om du har en brottmålsdom på din post, kan du kanske att utplåna övertygelsen utan att behöva spendera pengar hyra en advokat att företräda dig. Om du lyckas utplåna övertygelsen, så kommer det inte längre att återspeglas på en kriminell bakgrund check.

Instruktioner

• Ta reda på om du har rätt till en expungement i enlighet med lagarna i den stat där du var dömda. Många statliga domstols webbplatser tillhandahålla länkar till expungement stadgar. Du kan också hitta statliga stadgar på biblioteket eller i ett lag skolbibliotek.

• Förbered rätt form för att lämna in till domstolen. Många stater har självhjälps webbplatser eller kontor där du kan ladda ner eller plocka upp ett formulär att använda. Om det inte är ett alternativ, kan du laga din egen rörelse för att utplåna din övertygelse. Använd en kopia av den fällande domen för bildtexten på toppen av dokumentet. I brödtexten, berätta domstolen vad du dömdes för, när du dömdes och förklara varför du känner att du har rätt att få övertygelsen avtjänats. Skriv i rörelse.

• Förbered en beställning och andra dokument som krävs i ditt tillstånd. Alla dokument ska rubricerade densamma. Ordern ska framgå att domstolen mottagit din rörelse, granskat rörelse och ger rörelsen eller ställer det för en utfrågning. Under vissa omständigheter expungement är automatisk och rörelsen kommer att beviljas utan att bli hörda. I andra situationer, kommer domstolen att kräva att bli hörda.

• Gör en kopia av den ursprungliga domen av övertygelse och bifoga det till rörelsen. Gör flera kopior av alla färdiga dokument.

• Fila dokument med expediten av domstolar i samma domstol där du ursprungligen dömts för brottet. Servera en kopia av alla dokument på åklagaren genom personligt överlämnande eller e-post.

• Vänta tills domstolen att återvända ordern. Om en utfrågning beställs, sedan delta den. Besvara frågorna ärligt och presentera några bevis du har som visar att du är en bra kandidat för expungement.


Relaterade artiklar