Frisyrer i 1940: s

April 18

Frisyrer i 1940: s


Varje epok lämnar efter sig en bit av mode historia, och frisyrer är inget undantag. Det är ganska vanligt för frisyr trender senaste decennierna för att ta sig tillbaka in i stil. Stilar av 1970-talet gjorde ett kort comeback i slutet av 1990-talet. Modetidningar under de första åren av det nya millenniet presenterade ett unikt sortiment av 1980-talet. Idag, frisyrer av 1940-talet är tillbaka i mode och bärs av skådespelerskor och rockabilly musikentusiaster.

Pompadours

Den pompadour frisyr, som bärs av både män och kvinnor i 1940-talet, innehöll en fyllig "puckel" som sträcker sig rakt upp ovanför pannan. De män Pompadour var kortklippta - ovanför halsen och runt öronen - längs ryggen och sidorna. De översta skikten kvar längre för retas och var lätt kammade över bort från ansiktet. Kvinnor använde samma teknik på alla längder av hår för att skapa många sorter av Pompadour stilar inklusive updos.

Pin Curls

Många kvinnor frisyrer av 1940-talet presenterade flätor av tätt lindade lockar. För att skapa sådana stilar, kvinnor tog tunna smala strängar av fuktigt hår, lindade dem tätt runt sina fingrar, och säkrade dem i huvudet med en hår klipp. När håret torkat, var stiften avlägsnas för att avslöja lockigt lockar.

Fingervågor

Finger våg stilar bars av både män och kvinnor i 1940-talet, även om mäns stilar var oftast kortare. Finger Vågorna var stora "S'formade vågor som bildade ett konsekvent mönster runt hela huvudet eller utvalda områden. Folk uppnått dessa stilar genom att arbeta en pomada eller hår tonic genom håret, kamma stora grupper av trådar i en riktning, och sedan stadigt placera fingrarna mot strängarna och kamma i motsatt riktning.

Peek-a-Boo frisyrer

Längre längder var populär bland damerna av 1940-talet, och "Peek-a-boo" frisyrer föddes. Peek-a-boo stilar infördes av Hollywood starlets och pin-up flickor som Veronica Lake och Rita Hayworth. De flesta Peek-a-boo frisyrer presenterade lång och vågig - ofta finger viftade - hår som utvidgas till axlarna eller utanför. Hår skildes på sidan, med den smalare sidan sopade bort från ansiktet och den bredare sektionen dras fram emot att delvis dölja ena ögat.

Updos

Ett antal kvinnor frisyrer på 1940-talet var populära komponenter i eleganta updos. Den Pompadour i synnerhet var lätt införlivas updos eftersom den grafiska utformningen av Pompadour begränsades till den främre delen av håret. Pin lockar var vanligen används för att lägga textur och volym i många updo stilar, och finger vågor gjordes för att lägga till snygga skulpterade mönster nära hårbotten medan tillbaka längder av hår bands tillbaka. Populära 1940 updos ingår hästsvansar, franska vändningar och bullar.


Relaterade artiklar