Saltwater Pumpar kontra sandfilter

April 6

Saltwater Pumpar kontra sandfilter


Simbassänger erbjuder rekreation under de varmare månaderna. Men, måste poolens vatten filtreras för hälsa och säkerhet simmare. Två typer av filtrering utrustning är saltvatten pumpar och sandfilter; de åstadkommer helt olika uppgifter.

Saltvatten Pumpar

Istället för att placera klore paket i en pool för vattenkvaliteten, saltvatten pumpar använder salt placeras i vattnet. Salt skapar ett ledande reaktion med vatten, vilket ger saltvatten pumpen förmågan att generera klor från reaktionsblandningen. Vattnet rör sig genom pumpen och dess filter, för att uppnå rena och sanitära simning vatten.

Sandfilter

Däremot har sandfilter inte pumpa vatten eller klorera det, men fäster en grundläggande pool pump för passiv filtrering. Filtret använder särskilt stora sandpartiklar för att fånga smuts och skräp som passerar genom poolen vattenpump. När filtret är fullt av skräp, måste sandfiltret backspolas för att systemet skall fungera korrekt.

Filtrerings Överväganden

En saltvatten pumpen ska fungera med en saltvattenspool kemi 3000 delar per miljon av salt, medan sandfiltret behöver bara en grundläggande, klorerade pool för filtrering. Jämfört med saltvatten pumpen, är sandfilter en låg underhållsobjekt.


Relaterade artiklar