Sovrum Dekorera med lila accenter

April 20

Sovrum Dekorera med lila accenter


Lila förknippas ofta med kungligheter och lyx, som färgen reserverades för de rika i sin början. Olika nyanser av lila kan fungera för olika rum, från ett par sovrum till en flicka barnkammare. Färgen kan också överbelasta ett rum eller bli tråkigt efter ett tag om det omfattar hela rummet. Använd lila som en accentfärg, vilket gör det lätt att ändra om du blir trött på det, och ger dig en chans att lägga ljusstyrkan till en annars neutral rum. Du kan använda mer än en skugga eller hålla fast vid din favorit.

Instruktioner

• Måla en vägg lila som en accent vägg eller sätta upp tapeter med en lila mönster. Väggen bakom sängen är vanligtvis den bästa väggen för att använda som en accent väggen. Måla en enda vägg lila kommer att göra väggen sticker ut mer, betonar den lila nyans.

• Välj möbler som kommer att stå sig mot den lila i rummet. Till exempel står svart ut mot ljusare nyanser av lila väl och vita kontraster med de flesta nyanser av lila. Överväg att måla en eller två bitar av möbler lila om du inte kan måla väggarna. Till exempel kommer din sänggavel eller byrå gör en stor inverkan och kan lätt målas senare.

• Använd lila strö om väggar och möbler är neutrala färger. Mönster, såsom ränder, blommor, fjärilar eller zebra tryck, kan inkludera lila och annan färg i ditt färgschema, såsom rosa, elfenben eller limegrönt.

• Häng bilder, speglar eller konstverk med lila ramar eller bilder.

• Accessorize rummet med lila saker såsom kuddar, mattor, gardiner, gardinkappor, blomsterarrangemang, lampor eller en lila ljuskrona. Att begränsa antalet lila tillbehör i rummet kommer att betona de du använder, i synnerhet mot en neutral färgpalett, såsom vit, grädde eller svart.


Relaterade artiklar