Livscykeln för en Ephemeral växt

July 5

Livscykeln för en Ephemeral växt


Något som är flyktigt är kortlivad; fortsätter eller existerar för en mycket kort tidsperiod. Efemära medel snabbt bleknar och övergående. När en växt kallas efemära det hänvisar till växtens tillväxtstrategi. En kort livscykel för en anläggning kan vara en dag eller mindre än sex eller åtta veckor.

Identifiering

Längden, varaktighet och tidpunkten för en anläggning livscykel beror till stor del på vilken typ av växtsäsongen just anläggningen har. En fjäder efemära anläggning är en perenn som dör tillbaka efter blomning efter en kort tillväxt och reproduktiv period. Denna tillväxtperiod uppstår när det finns massor av ljus utanför.

Funktioner

En kortlivad planta kan faktiskt fylla mer än en livscykel på en 12-månadersperiod. Ettåriga är efemära växter medan perenner, som kommer tillbaka år efter år, är det inte. Nocturnal blommande kaktusar är kortlivad. Det finns olika ökenväxter som växer och sedan slutföra sin livscykel i en mycket kort tid.

Typer

En fjäder kortlivad kommer att utveckla sitt stjälkar, blommor och blad, som kallas dess antenn delar, under våren, blom och sedan gå till utsäde, dö tillbaka till sina underjordiska delar, vilket inkluderar lökar, jordstammar och rötter. Den förblir i detta tillstånd under resten av året. När våren kommer det nästa år, kommer anläggningen att gå igenom samma process igen.

Annu

En ettårig växt genomgår grobarhet, blomning och död i samma år. En underkategori av den årliga är sommaren årliga, vars livscykel upplevs under sommarmånaderna. Ett exempel på en sommar årlig är krabba gräs. En vinter årlig, såsom skogsstjärna och döda nässlor växer nära marken under vintermånaderna, vilket gör det möjligt att bevara värmen. Om en växt växer bara i början av våren eller sent på hösten, anses det en vinter årlig.

Varför Short Life?

En luftig efemära planta € ™ s livscykel är mindre än en växtsäsong, medan öken ephemerals avsikt växa under de korta, fuktiga perioder som förekommer i torra klimat.


Relaterade artiklar