Hur man kan stoppa skräppost med Yahoo! Mail

May 4

Hur man kan stoppa skräppost med Yahoo! Mail


Det finns inte en enda person där ute med en e-postadress som inte har fått mer än några e-postmeddelanden från spam sorten. Vare sig det är ett meddelande från någon i Nigeria vill sätta £ 1m på ditt bankkonto, ett e-postmeddelande som innehåller tips om hur man kan gå ner i vikt, eller ändlösa dataströmmar från kreditkortsföretag, alla belopp till en sak: spam. Ingen vill det. Alla hatar det. Så, hur du bli av med det? Tja, om du har ett Yahoo-e-postkonto, är det lätt. Innan du kan vidta åtgärder för att stoppa skräppost från belamra ditt Yahoo! -konto, Men det är viktigt att notera definitionen av spam. I huvudsak är det oönskad skräppost avsedd för ett antal syften. Ingen av dem är till din fördel.

Instruktioner

Stoppa spammarna

• Mer än 75 procent av spam skickas via så kallade botnät. De är hela nätverk av datorer, alla infekterade av skadlig programvara (malware, i språket av Internet). De flesta är utformade för att slå dig med skräppost och skörda din adressbok, för att se till att den relevanta spam blir cirkulerat på en ständigt växande takt. För att minska dina chanser att få måltavla för spammare, undvika att använda webbplatser, nyhetsgrupper och chat-platser där åtkomst kräver att du först din e-postadress. Klicka aldrig på en länk som finns i en misstänkt skräppost. Om du gör det kan ta dig till vad som kallas en webbplats för nätfiske. Phishing kan utlösa absolut förödelse och kan ge phisher - via malware teknik - tillgång till dina lösenord, online användar namn, kreditkortsuppgifter och bankkonton.

• Den goda nyheten är att om du har ett Yahoo-e-postkonto, stoppa spam är en enkel och snabb process. Först gå till din online-inkorg. Om du har fått ett mail med en adress och meddelande titel som ser misstänkta, inte öppna den. Istället, följ dessa enkla instruktioner. Framför din e-post, kommer du att se fyra lådor. De titeln Radera, Spam, Mark, och flytta. Kom ihåg dem. Klicka på den lilla rutan som visas direkt till vänster om namnet på avsändaren av e-post i fråga. En bock visas i detta fält. Klicka sedan på Spam rutan knappen ovanför listade e-post. Denna process kommer automatiskt att skicka e-post till Spam Mapp av din online e-postkonto, där det kan vara säkert och permanent, gjorde sig av genom att trycka på en enda knapp märkt Radera.

• Yahoo! erbjuder en tjänst som låter dig att blockera skräppost, också. Först anteckna den aktuella e-postadress som du vill blockera. Klicka sedan på avsnittet Alternativ i din Yahoo brevlåda, som ligger på den övre högra sidan. Därefter slog avsnittet postalternativ och klicka på Spam länken. Det kommer att ta dig till en avsnittet Blockerade e-postadresser. Skriv in adressen för skräppost i det tillgängliga utrymmet. Och efter att ha gjort det, klicka på knappen märkt Lägg till. Det kommer att förhindra avsändaren från att träffa dig med ytterligare spam från den specifika adress. Du har nu tagit bort en spammade e-post från ditt Yahoo! -konto Och du har förhindrat ytterligare oönskad e-post som kommer från samma adress någonsin igen.


Relaterade artiklar