Hur man gör en låda bildram

April 8

Hur man gör en låda bildram


En ruta bildram skapar en tredimensionell bostäder för bilder eller objekt på skärmen. Box tavelramar kan bli dyrt om man köper specialanpassade eller köpas i en butik - så en hemmagjord låda bildram är ett billigare alternativ. Ramen kan anpassas och inredda för att passa bild eller specialvaror.

Instruktioner

• Placera bilden för ramen ovanpå kartong. Spåra konturerna av bilden med en penna. Applicera lim inom rektangeln dras och placera bilden ovanpå. Klipp ut bilden med en sax.

• Mät höjd, bredd och djup i bilden eller collage som kommer att utformas i rutan ram.

• Markera två bitar med en penna med hjälp av höjd och djup mätningar på 6 mm (1/4 tum) plywood. Klipp ut dem med hjälp av en såg. Dessa är sidostyckena av ramen.

• Rita överstycke och bottenstycket. Dessa två bitar bör mäta bredden och djupet av den bild som inramade, plus en extra 1,2 cm (1/2 tum). Denna extra 1,2 cm (1/2 tum) kommer att ge 6 mm (1/2 tum) på varje sida, där sidostyckena kan anslutas.

• Klipp ut alla fyra bitar med hjälp av sågen. Sand alla kanter släta. Måla eller bets varje bit, om så önskas. Måla ytterligare dekorationer som blommor, vinrankor eller mönster. Låt alla delar torka i ett par timmar. Om flera lager av färg eller bets har lagts till en djärvare look, låt dem torka över natten.

• Placera den övre delen på sidan och placera en sidostycke på sin sida, vinkelrätt mot toppen. Placera den så att överkanten av ramen överlappar sida. Hammer två spikar i toppen, så att båda naglar ansluta till sidan.

• Fäst den andra sidan bit till toppstycket samt genom att placera den på sin sida och foder upp under kanten av överdelen. Hammer två spikar i toppstycket, så att de ansluter till sidostycket, på samma sätt som i föregående steg.

• Skjut bild och glasskivan, i förekommande fall, i ramen från botten. Ramen bör nu se komplett, men utan botten fastsatt. Det kan vara en stram squeeze, så se till att inte slita bilden.

• Fäst bottenstycket när bilden har placerats i ramen. Placera ramen och rada upp bottenstycket till ramen, genom att placera bit på sin sida. Linje upp så den täcker båda ändar av de båda sidostycken. Använd naglar för att ansluta bottenstycket till sidostyckena genom hamring spikar från bottenstycket uppåt in i ändarna av de två sidostyckena. Lådramen är nu klar.


Relaterade artiklar