Historien om torktumlaren

October 27

Historien om torktumlaren


Vi sparar timmar varje vecka, tack vare torktumlare. Ofta tas för givet, är historien om torktumlaren en berättelse med anknytning till Tekniken och dess kraftfulla effekter på samhället. För många av våra farföräldrar och stora-farföräldrar, torktumlare var en lyx som många inte hänge sig åt förrän i mitten av 1930-talet. Under en period 200 år, var torkar ständigt förbättras och fulländade. Nya funktioner uppfanns var 10 till 15 år, var att lägga till en ny nivå av tidsbesparande hjälp för konsumenten.

Soltorkad

Historiskt, kläder var soltorkat. Efter att ha tillbringat tid och energi det krävs för att använda en tvättbräda, skulle rena kläder placeras på en tvättlina eller en hård yta och lämnas att torka. Solen och lufttorkas kläderna efter några timmars sitter. Tidsödande och arbetsintensiva, tvätt och torkning kläder var oftast och heldagsaktivitet.

Pochons

Pochons, en fransk uppfinnare, skapade ventilatorn 1799. Det var prototypen för den första torktumlaren. Fläkten var en metalltrumma med hål. Kläder placerades inuti trumman och det vevas för hand över en öppen eld. Medan Pochon idé var kreativ, det ofta ledde till kläder få sotig och rök -filled. Ibland kläder även fattade eld i ventilatorn. Enligt guiden Tvättmaskin, är den grundläggande utformningen av den ursprungliga fläkten fortfarande designen används idag i nya torktumlare konstruktion. En metalltrumma med hål eller ventiler är grunden för varje torktumlare.

Sampson

År 1892, George Sampson, och amerikansk uppfinnare, skapat ett patent för den första heter "torktumlare." Maskinen var en betydande förbättring jämfört med Pochon s respirator. Nästan 100 år senare, var Sampson kunna komma upp med en metalltrumma med ett rack som höll kläderna bort från värmekällan. Sampsons torktumlare värmdes i en ugn, snarare än över öppen eld, vilket gör hans modell var effektivare och säkrare att använda.

Tidiga 1900s

Redan 1915 kunde konsumenterna genom en torktumlare för sitt hem. Men priserna var astronomiska och de flesta familjer kunde inte råd med lyxen att en torktumlare i början av 1900-talet. År 1938, ett amerikanskt bolag aktiveras på förbättrad version av torktumlare; uppfanns av J. Ross Moore. Hamilton Manufacturing Company kunde sälja automatiska torktumlare till ett mycket lägre pris. Modellen kallas "junidag" gjordes i elektriska och gas modeller. På 1940-talet sköt i höjden försäljning torktumlare, enligt guiden Tvättmaskin. Fler märken kom ut och konkurrensen körde priset för torktumlare ner ännu lägre.

Efterkrigstidens Torktumlare

Efter avslutade andra världskriget, talisternas gynnats av förbättrade torktumlare modeller. År 1946, många märken lagt timers, temperaturkontroll, enkla avgassystem och en cool cykel. I slutet av 1950-talet uppstod större torktumlare och en torrhet sensor uppfanns. Sensorn kunde bestämma när kläderna var torr, att automatiskt stänga av torken vid den korrekta tiden. Den torrhet sensorn var en tid och pengar att spara för många konsumenter.

1960-talet till 1980-talet

1965 förde med sig en av favorit cyklerna för konsumenterna. Enligt guiden Tvättmaskin, blev den permanenta presscykel finns det året. År 1974 en mikro controller-funktionen lades torktumlare. Bättre på torrhet sensorn, var detta controller skapats för att styra alla aspekter av en torkcykel; inklusive torrhet och tid. Just när det verkade allmänheten skulle vara uppfyllda för ett tag kom en ny funktion ut för torktumlare. År 1983, fördröjd start timers tillåtet för människor att sätta sina torkar att starta vid en viss tid på dagen. Detta hjälpte människor att bättre övervaka sin energianvändning.

21st Century

I den 21: a århundradet torktumlare har ständigt varit fulländat. Dagens torktumlare pekar på den "gröna" och energieffektiva besatthet av vår kultur. Eftersom de flesta torktumlare är företaget energisparande, inte bara kommer konsumenterna att spara pengar, men våra naturresurser kommer att hållas i större reserv. Hydromate Technologies erbjuder en Hydronisk torktumlare som använder pump makt för att torka kläder. I likhet med någon ökad smarta hem, nya torkar har LCD pekskärmar, snarare än tur vet kontroller. De kan ställas in så att en knapp kontrollerar alla aspekter av torkcykeln, inklusive en fördröjd starttid. Nyare torktumlare modeller har även brusreducering funktioner och fjädringssystem som hjälper till att minimera skakning under centrifugering.


Relaterade artiklar