Trä laminatgolv Installation på betong

March 10

Trä laminatgolv Installation på betong


Många typer av golv, inklusive betong, fungera som en bas för en trä laminatgolv. Torra och nivå betonggolv gör ideala grunden för laminatgolv projektet. Fastställande av golvnivån är ett relativt enkelt projekt, med hjälp av grundläggande snickeri verktyg och tekniker. Bestämning av fukthalten hos betong kräver yrkesmaterialanalys. Själva installationsprocessen för laminatet varierar lite beroende på golvet basmaterialet.

Instruktioner

• Kontrollera nivån på betonggolvet. Lägg den längsta möjliga raka ombord på betonggolvet. Notera eventuella luckor mellan golvet och den raka styrelsen större än 1/8 tum, som skulle behöva utjämning. Applicera en självutjämnande tunt lager murbruk över betongplattan för att skapa en plan yta. Följ tillverkarens anvisningar för tillämpningen av bruket.

• Kontrollera fukt av betongplattan. Installera trälaminatgolv på betong med en fukthalt på mindre än 2,5 procent. Faktiska fukthalten kräver laboratorietester. Praktiskt taget betonggolv fortsätter att härda och torka i minst två månader efter att hälla. Följ golvtillverkarens anvisningar om konkreta fuktproblem.

• Placera en plastfolie över cementgolvet som en ångspärr. Detta förhindrar fukt från att överföra från cement till trälaminatgolv.

• Placera en skum underlayment över plastfolien. Använd tejp i sömmarna för att hålla skumunderlaget tillsammans.

• Placera distanser mellan väggen och den första raden av laminerade golvbrädorna. Placera den första raden så att spåret i styrelsen är borta från väggen. Montera tungan av det andra kortet in i spåret av det första kortet. Skjut ihop skivorna. Fortsätt att lägga till rader av skivor när du arbetar över rummet. Lämna ett expansionsutrymme runt omkretsen av rummet.

• Skär några laminerade bitar till längd med en cirkulär eller handsåg.


Relaterade artiklar