Min torktumlare tumlar men kommer inte värme

December 7Torktumlare som tumlar men inte torrt är ett slöseri med energi. Om torktumlaren inte värms upp alls, kläderna kan så småningom torr ifrån luft föll, men först efter flera körningar av torken. Flera frågor kan orsaka detta problem. Vissa är enkla att åtgärda, medan andra kan kräva hjälp av en professionell.

Om Heat

Många frågor kan orsaka en tork för att torka långsamt, såsom en uppbyggnad av ludd i kanalen, överbelastning eller hög luftfuktighet. I sådana fall finns det emellertid vanligtvis någon mängd värme som produceras. Om torktumlaren är tumlande men det inte producerar någon värme alls, så är det sannolikt något fel på värmeelementet, strömförsörjning och säkringar, eller termostat.

Strömförsörjning

Gas torkar har en ventil som gör det möjligt för gasen att driva värmeelementet. Om ventilen är stängd, kommer tork fortfarande köra, men det kommer inte att värma upp. Hitta och vrid ventilen så att den är i det öppna läget. Om du har en elektrisk torktumlare, kontrollera att ledningarna är rätt - du kan behöva en elektriker för att göra detta. Kretsen kan kopplas på fel, vilket möjliggör torken att tumla men inte värme. Längs dessa linjer, i de flesta fall, är en säkring reserverad för värmeelementet och en annan för tumling. Kontrollera att värmeelementet säkringen inte blåses eller att brytaren inte har kastats.

Trasiga Delar

Torkar har ett uppvärmningselement och termostat som styr värmenivåer. Med tiden kan värmeelement delvis eller fullständigt brinna ut. Hur att reparera värmeelementet beror på märke och modell av torktumlaren. Om du är bekväm med smarta hem reparationer, kan du konsultera din reparationshandbok torktumlare och ersätta värmeelementet själv, eller så kan du ringa en professionell för att göra det åt dig. Felaktiga termostater kan också orsaka torktumlaren att sluta producera värme, men det kommer fortfarande att tumla. Återigen, om du är bekväm att göra reparationerna själv, kommer torktumlaren manual berätta hur man byter en trasig termostat enligt din märke och modell av torktumlare.

Andra överväganden

Ibland enkelt den mänskliga faktorn kan orsaka en hårtork för att värma men inte torktumlas. Vissa torktumlare har en "Air Dry" eller "Fluff" val på sina kontroller. Om du av misstag väljer denna funktion, kommer torktumlaren tumla utan uppvärmning. Dessutom, gas torktumlare behöver utrymme runt dem för att korrekt ventilera gasbrännare. Annars kommer det inte att fungera på rätt sätt och torken kommer inte att producera värme. Placera inte gas torktumlare flush mot en vägg eller tillåta mattor eller draperier för att röra vid den.


Relaterade artiklar