Walking & kolesterol

February 18

Walking & kolesterol


Förhöjda kolesterolvärden kan vara skadligt för en persons hälsa och välbefinnande. En individs mat- och motionsvanor kan hålla kolesterolnivåer på rätt nivå samt förbättra dem. Promenader kan vara en viktig aspekt när det gäller att styra ditt kolesterol.

Vad är kolesterol?

Kolesterol är en fettliknande substans som finns naturligt i kroppen samt genom vissa livsmedel. Kroppen behöver kolesterol för vissa processer, bland annat att upprätthålla cellmembranen. Kolesterol produceras naturligt i kroppen och lagras för användning i nödvändiga funktioner. Men kolesterol lagras även efter mat konsumeras. Livsmedel som innehåller kolesterol är livsmedel som är animaliska produkter, såsom kött och mejeriprodukter, eller innehåller animaliska produkter, såsom kakor och kex.

Varför behöver du titta på kolesterol?

Även kolesterol finns naturligt i kroppen, kan för mycket kolesterol ökar risken för hjärtsjukdomar. Ökad kolesterol kan bidra till stroke och hjärtinfarkt genom att bygga upp på kärlväggarna, förträngning i blodkärlen och gör artärerna mindre flexibel. En ökning av kolesterol kan vara ett resultat av överdriven konsumtion av kolesterol eller överskott produktion och lagring av kolesterol i kroppen. I båda fallen kan förändringar i diet och motion hjälper till att kontrollera kolesterolnivåer.

Hur kan utöva hjälpa kolesterol?

Motion såsom promenader kan hjälpa kolesterol genom att öka HDL-nivåer. HDL anses goda kolesterolet eftersom det bär kolesterol tillbaka till levern tas bort från kroppen. HDL är tänkt att skydda mot hjärtattack när det är över 40 mg / dL hos män och över 50 mg / dL hos kvinnor. Genom att förbättra HDL-nivåer genom motion, kan du skydda ditt hjärta.

Hur mycket walking är tillräckligt?

Grund rekommendation för motion för att förbättra kolesterolprofiler promenader - eller någon annan form av fysisk aktivitet - minst 30 minuter de flesta dagar i veckan. Men för personer som för närvarande är inaktiva, kommer en eventuellt ökad fysisk aktivitet har positiva effekter på deras kolesterol och hjärthälsa.

Hur man börjar gå

Du behöver inte omedelbart börja gå varje dag i 30 minuter. Om du inte deltar för närvarande i ett träningsprogram, börja långsamt. Prova att gå i minst 10 minuter en gång om dagen tre till fem dagar per vecka. När du känner dig bekväm gå 10 minuter, börja öka din gångtid med en till två minuter per dag tills du når ditt mål på 30 minuter de flesta dagar i veckan. Du vill gå i en takt som ökar din puls utan också vid en punkt där du enkelt kan hämta andan. Rensa ett träningsprogram med din läkare, även om det bara går. Genom att gå med en vän eller familjemedlem, inte bara promenad vara roligare, men du kommer också att ha någon med dig om du börjar känna dig sjuk. Promenader kan vara en stor fördel för din hälsa, inte bara att förbättra din hjärthälsa.


Relaterade artiklar