Vilka är farorna med nedskräpning på stränder?

April 29Strö på stränderna är inte bara ful, det utgör ett allvarligt hot mot djur och människor. Kull är resultatet av skräp kvar av beachgoers, objekt kastas överbord av båtfolk och material dumpas i haven av företag och fabriker. Kull från stranden kan blåsa i havet, medan skräp i vattnet kan tvätta upp på stranden. Nedskräpning är skadligt och olagligt, och är kostsamt att städa upp.

Faror till Wildlife

Plast, en av de viktigaste källorna till strö på stränderna, kan vara dödligt. Wildlife kan trassla i plast slingor som håller burkar tillsammans, vilket får dem att bli skadade eller till och med dö. Plastpåsar och andra plastmaterial ibland sväljas av fåglar, delfiner, valar och andra hav livet eftersom de misstag väskor för mat. Djur har dött av intag kull eftersom det kan fastna i sina system och göra det omöjligt för dem att smälta maten. Den Conservation Society Marine rapporterar att "det är troligt att miljontals sjöfåglar och hundratusentals havslevande däggdjur dör varje år efter att ha svalt eller bli intrasslad i marina skräp."

Vattenförorening

Kull som kastas på stranden blir tvättas i vattnet och kan förorena det. I vissa delar av havet, det finns fler små bitar av plast än det finns plankton. Plast bryts ner i små bitar över tiden, och dessa små partiklar finns i sand och även i kropparna av sjöliv. Andra typer av skräp som förorenar havet inkluderar avloppsvatten, tungmetaller och kemikalier. Oavsett om det är kastas i havet av båtfolk eller läckt ut från stora företag, är denna kull en allvarlig hälsorisk. Simning i förorenat vatten kan orsaka virusinfektioner. Matförgiftning är också en potentiell fara om du äter skaldjur som kommer från kraftigt förorenade vatten.

Inkomstbortfall

Folk är mindre benägna att gå till stranden om det ser smutsigt, vilket innebär mindre intäkter för staden och företagen som omger den. Färre turister och mindre pengar betyder högre skatter för strand stad invånare. Det kostar skattebetalarnas pengar för att städa upp efter människor som skräp.


Relaterade artiklar