Alternativ till risvinäger

July 23Risvinäger är en mild vinäger gjord av jäst ris som ofta kallas i lätta vinägrett och marinad recept. Risvinäger är också en traditionell ingrediens i asiatiska stir-frites och komplement till sushi. Många vanliga vinäger är alltför tårta för att tjäna som ett alternativ till risvinäger utan tillsats av socker eller vatten, men andra special vinäger eller citrusjuicer kan läggas till de flesta recept utan att äventyra smaken.

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger, tillverkad av jäst apple cider, är fruktig och mild; Det är därför ett lämpligt alternativ till risvinäger i tillagade rätter och de flesta marinader. Undvik att ersätta äppelcidervinäger för risvinäger i dressingar och sushi recept, eftersom det kan lägga till en oönskad fruktsmak. Lägg till en nypa socker om skålen smakar alltför tårta när du lägger äppelcidervinäger.

Kalk eller citronsaft

Suppleant lime eller citronsaft för risvinäger i marinader, doppa såser eller stir-fry rätter. Citrus juice, som risvinäger, är sura, och kommer därför att bidra till mörare marinering kött, medan citrussmak kommer att komplettera de flesta stek rätter och såser som kräver risvinäger.

Vit Vinäger

Vit vinäger, som är gjord av en spannmålsalkoholblandning, har en starkare smak och stickande doft än risvinäger, så du måste späda ut det om det är allt du behöver ersätta. Använd tre delar vit vinäger och en del vatten som ett alternativ till risvinäger i endast tillagade rätter; vit vinäger är alldeles för hård för användning i de flesta förband och dips. Lägg till en nypa socker om skålen är alltför tårta efter att du lägga till vit vinäger.

Champagne Vinäger

Suppleant champagne vinäger för risvinäger i salladsdressingar eller doppa såser. Champagne vinäger är extremt milda och kommer inte att överbelasta smak av sallad ingredienser eller göra en dippsås alltför tårta. För att göra din egen Champagne vinäger, häll överblivna champagne i en burk och lämna det utan lock i cirka tre veckor. Skruva toppen på burken och lagra vinägern i upp till sex månader i ett svalt, mörkt skåp.

Kryddat risvinäger

Rutinerade risvinäger innehåller tillsatt socker och salt. Du kan använda den som ett alternativ till risvinäger, men måste du justera andra kryddor i skålen så det är inte alltför salt eller sött. Utelämna extra salt och socker tills du har smakat skålen.


Relaterade artiklar