Hur man odlar örter att sälja

December 10Växande örter för att sälja är inte en svår eller dyr strävan. I början, åtminstone, du kommer inte att kunna göra en heltid lever säljer örter. Du kommer att behöva börja på en mindre nivå tills du har upptäckt de bäst säljande örter i din plats. Du kan sälja växter, färska snitt örter, torkade örter och ört hantverk, såsom kransar. Sälj dina örter på lördag marknader och bondemarknader. Fråga på restauranger och grönsaker står om att sälja dina färska örter till dem. Men innan du kommer in i säljande spelet, måste du veta hur man odlar örter för att sälja.

Instruktioner

• besluta om vilka frön att köpa och växa. Några av de bäst säljande örter är basilika, rosmarin, koriander, oregano, gräslök och timjan. Även om du börjar små, inte rädd för att experimentera med mindre kända örter. Du måste dock veta om örter och hur de kan användas, eftersom kunderna kommer att ställa frågor om dem.

• Överväg att köpa ekologiskt utsäde. Du kommer inte att kunna marknadsföra dina örter som ekologiska såvida du är certifierade av den stat där du bor. Certifiering kan vara för stora och dyra att ta på för en liten säljare. Men du kan annonsera som du använde ekologiskt utsäde och växte din gröda med endast naturliga gödselmedel och skadedjursbekämpning.

• Starta dina frön inomhus i slutet av vintermånaderna. Du kan använda ett frö bricka (många fickor att plantera frön i ett magasin) eller återvinna små plast matbehållare. Fyll varje behållare med krukväxtjord till ungefär en kvarts tum från toppen. Blöt jorden med vatten, och sätt in i jorden antalet frön som rekommenderas av paketet riktningar.

• Placera dina frön från ett soligt fönster eller i ett växthus, om du har en. Se till att fröna hålls fuktig och varm.

• Flytta ört plantor utomhus efter all risk för frost är över i ditt område. Dina ört växter behöver direkt solljus för att blomstra. Plantera örter som du planerar att skära till salu i upphöjda bäddar, planter lådor eller i marken. För örter som du kommer att sälja som växter, transplantation plantor när de är 3 till 4 inches tall i 3- eller 4-tums krukor.

• Anmäl dig till lokala bondemarknader och lördag marknader. Med denna plan, bör du vara redo att sälja dina örter på första marknaderna i säsongen.


Relaterade artiklar