Min XP Professional laptop kommer inte stänga av eller starta om

December 13

Min XP Professional laptop kommer inte stänga av eller starta om


Ibland programvara fel eller skadade filer kan orsaka din bärbara dator för att frysa upp; när detta händer kan du inte att kunna använda Windows Professional XP att stänga ner eller starta om den. Detta problem kan också vara ett symptom på ett virus eller annan skadlig kod har infekterat datorn. Om du inte kan använda Windows för att stänga av eller starta din bärbara dator, måste du stänga av den manuellt. Det kan bli nödvändigt att ändra en inställning av dina USB-styrenheter; detta kommer att förhindra problemet från upprepas men förkortar batteriets livslängd.

Instruktioner

• Koppla datorn, om du använder strömsladden. Avlägsnande av batteriet är inte nödvändigt.

• Tryck på datorns strömknappen för att stänga av datorn. I vissa fall kan detta fortfarande inte starta avstängningsprocessen. Tryck och håll ned strömknappen tills den stängs av. Ibland kan en dator inte kommer att svara på bara trycka på strömbrytaren en gång; Håll ner och det kommer att stängas av efter cirka 10 sekunder.

• Vänta minst 30 sekunder. Tryck på strömbrytaren för att slå på datorn igen.

• Klicka på "Start" -knappen i aktivitetsfältet. Klicka på "Den här datorn". Högerklicka någonstans på det nya fönstret. Klicka på "Egenskaper" i menyn som visas.

• Klicka på "Maskinvara" -fliken.

• Klicka på "Enhetshanteraren".

• Klicka på "Universal Serial Bus controllers." Högerklicka på "USB Root Hub." Klicka på "Egenskaper". Klicka på "Power Management" -fliken. Avmarkera kryssrutan där det står "Låt datorn att stänga den här enheten för att spara ström." Klicka på "OK." Om det finns mer än ett USB-rotnav i listan under Universal Serial Bus controllers kommer du behöva upprepa denna process för varje USB-rotnav.


Relaterade artiklar