Hur man installerar ett nytt nätaggregat i en ATX Case

February 25

Hur man installerar ett nytt nätaggregat i en ATX Case


Installera ett nytt nätaggregat i datorn är ett sätt att öka prestanda och eventuellt lösa problem som kan uppstå från instabila kraftdistribution. ATX formfaktor strömförsörjning passar in ärenden som är speciellt gjorda för ATX. ATX är en andra generationens formfaktor baseras på AT design. Utrustad med flera kablar för att ansluta dina hårddiskar, moderkort och annan kringutrustning är ATX ett populärt val med datorentusiaster.

Instruktioner

• Stäng av datorn och koppla den svarta nätsladden. Lossa tumskruvarna eller fästskruvarna på fallet med en stjärnskruvmejsel och öppna datorlådan.

• Lossa skruvarna som håller den gamla strömförsörjningen på plats. Skissa en layout av kablar och vad de ansluter till inuti datorn. Ju mer detaljerad din skiss, desto lättare blir det att återansluta den nya nätaggregat kablar.

• Ta bort den gamla strömförsörjningen och dra kablarna från vart och ett av dess anslutningar.

• Placera det nya nätaggregatet i chassit i den gamla strömförsörjningen läge. Säkra nya nätaggregat med fästskruvar och stjärnskruvmejsel.

• Anslut kablarna till rätt anslutningar enligt skissen du ritade i steg 2. Seat anslutningarna ordentligt. Du kommer att ha kablar för ditt moderkort, hårddisk, CD-ROM-enhet och andra komponenter i ditt system. Stoppa de extra kablar du inte har ett behov av just nu prydligt i fallet med datorn. Om du lägger till ytterligare hårddiskar eller andra komponenter, behöver du dessa kablar.

• Säkra fallet med skruvarna du tog bort när du öppnade det. Koppla in strömkabeln och starta datorn. Din nya strömförsörjningen nu levererar strömmen till datorn.


Relaterade artiklar