Diorama app

October 8

Diorama app


En Diorama är en tredimensionell modell av något mycket större i den verkliga världen. Dioramor är ofta gjorda av skokartonger, men de kan göras större. Vid ett diorama, är det viktigt att hålla några grundläggande saker i åtanke. Kom ihåg att ett diorama är tredimensionell, och du bör alltid använda denna aspekt. Du bör också ha en bra idé innan du börjar.

Naturliga Livsmiljö

En av de mest populära användningsområdena för ett diorama är återskapande av ett djurs naturliga livsmiljö. Börja med att välja en av dina favoritdjur och forskar om dess naturliga livsmiljö. Om djuret lever i öknen, använda en hel del sand i din diorama. Om den lever i vatten, använd en blå bakgrund och några hängande plastfolie för att ge det en undervattens känsla. Ta reda på vilken typ av djur dela sin livsmiljö och satte ett par av dem i scenen. Dekorera diorama med någon form av växt eller träd som finns i denna miljö. Försök att återskapa en scen ur djurets sociala livet, om dess art har en strukturerad social hierarki. Titta på några bilder för att få det helt rätt.

Astronomi

En annan intressant Diorama är en astronomi diorama. Bestäm vilken del av astronomi du vill att modellera och studera den noga. Ett enkelt idé är vårt solsystem. Studera olika storlekar, former och färger för de olika planeterna, och använda små frigolit bollar för att återskapa solen, planeter och många månar planeterna. Häng dem från strängar och måla bakgrunden svart. Använd en vit penna för att skapa vita stjärnor på bakgrunden. Du kan också skapa en konstellation diorama. Häng liten frigolit bollar från strängar. Detta tar noggrann utformning, så titta på din konstellation noggrant och utforma hur du kommer att återskapa den. Enklare konstellationer inkluderar Karlavagnen och Lilla Karlavagnen. Dessa konstellationer skulle behöva mycket mindre stjärnor än en konstellation som Orion.

Stad

En ambitiös idé för ett diorama är att farkosten en stadsbild. Detta kan vara någon stad du är intresserad av, men städer som Chicago och New York har en identifierbar stadsbild och bör vara lätt att skapa. Undersök bilder av stadsbilden och besluta vilken del du vill hantverk. Använd små lådor, till exempel personligt flingpaket, för att skapa din grundläggande utseende. Måla flingpaket för att likna de byggnader, inklusive dörrar, lister och fönster. Sätt dessa byggnader på mycket baksidan av din diorama. Måla en väg framför husen, och placera små modellbilar och lastbilar på vägarna. Placera liten modell träd längs vägen för extra dekoration. Häng små knippen av bomull från toppen för att skapa en molnig himmel. Lägg små modeller av människor för att avsluta den grundläggande utseende. Dekorera det som du vill.


Relaterade artiklar