Bästa stället att sälja basket kort

October 19

Bästa stället att sälja basket kort


Basket kort är en populär sport collectible. Som fans leta efter kort av sina favoritspelare, tillverkare skapa små konstverk för att locka dem. Människor som vill sälja basket kort har många alternativ. Men Internet är det bästa stället att sälja basket kort för maximal vinst, eftersom det finns många online arenor, alla med sina egna fördelar.

Online Auktion webbplatser

Den auktionssajten eBay är den största marknadsplatsen i sitt slag på Internet, och det är en av de första platserna att överväga att sälja kort. Emellertid eBay har vissa nackdelar. De notering avgifter och "slutvärde" avgifter, som tar ut en procentuell andel av det slutliga försäljningspriset, skuren i vinstmarginalen. Med så många säljare på eBay, är konkurrensen om budgivarna hög. Även mycket collectible kort kan inte samla tillräckligt med uppmärksamhet eller lämpliga bud eftersom det kan finnas flera kopior av samma kort som finns på webbplatsen. Att sälja på eBay kräver ofta säljarna att hålla auktioner med en låg start bud, för att uppmuntra tidig budgivning och få andra budgivare uppmärksamhet. Tyvärr medför detta många objekt att sälja för mycket mindre än marknadsvärdet. Säljare kan ställa in en reserv - ett minimipris som budgivningen måste nå - men det avskräcker ofta budgivare. För att maximera vinsten, många säljare grupp kort i massor - av spelare eller lag, till exempel - vilket är ofta mer attraktiva för anbudsgivare. Andra auktionssajter såsom eBid.net, där notering är gratis, är populära alternativ till eBay. "slutvärde" avgifter på eBid är också lägre, men platsen har ännu inte så många anbudsgivare som eBay.

Sport Memorabilia webbplatser

Sport memorabilia platser är populära alternativ för handlare som säljer basket kort. Bland de bästa är Beckett.com, webbplatsen för Beckett sportmemorabilia prisguide tidningen, och Sportsbuy.com, en webbplats som erbjuder många svåra att hitta kort för diskriminerande samlare. Beckett.com är till stor del en nyhetssajt och prisguide, men dess "marknaden", med ett antal av landets bästa handlare, är mycket populär, eftersom många hard-core samlare besöka redan platsen. För att bli en Beckett återförsäljare, måste säljarna gå igenom ett tillståndsförfarande. Om det godkänns, visar nätbutiken sina register, och Beckett hanterar transaktioner. Avgifter kan tillämpas. Sportsbuy.com är gratis för säljare att gå och lista sina kort, och platsen avgifter nominella avgifter (lägre än eBay) för varje såld. Sportsbuy samlar in pengar från köparen och överför den till säljarens konto.

Retail webbplatser

Vissa detaljhandeln webbplatser, till exempel Amazon.com, tillåter säljare att räkna upp nästan alla objekt, inklusive basket kort. För att lista ett objekt, måste säljarna vara en "Pro Merchant" med extra månadsavgifter. Om objektet redan finns (och tusentals kort är), kan vem som helst sälja deras under samma notering. Den enda nackdelen är den höga "slutvärde" avgifter, som är bland de högsta nivåerna av alla platser.

Offline Alternativ

Det finns alternativ till att inte sälja på nätet. Återförsäljare har nått framgång säljer basket kort vid idrotts kort visar (fortfarande en populär plats), lokala evenemang (som konst och hantverk festivaler), och basket evenemang såsom Hoop-it-up.


Relaterade artiklar