Så att hålla sig lugn på ett flygplan under start

November 16

Så att hålla sig lugn på ett flygplan under start


Flera studier tyder på att upp till 40 procent av befolkningen har en viss grad av oro flygande, Dr Lucas van Gerwen, en flygpsykolog och professionell pilot, sade New York Times i 2007. Så om du känner dig nervös om hur du re kommer att ta itu med att ta bort, att inte tala om resten av din flygresa, du säkerligen inte kommer att vara ensam. Använda tekniker för att lugna din ångest bör hålla din puls och blodtryck ner och hjälpa dig att njuta av din tid i luften.

Instruktioner

• Överväg flygresor säkerhetsstatistik för att påminna dig själv hur osannolikt det är du kommer till skada när de flyger. Den genomsnittliga passagerare som reser med västbyggda kommersiella flygplan skulle behöva ta 5,3 miljoner flygningar innan han blev inblandad i en olycka, enligt International Air Transport Association.

• Undvik koffeinhaltiga drycker eller något annat som är sannolikt att du känner dig mer orolig och nervös innan du går ombord ditt flyg. Om du behöver någon form av flytande förfriskningar innan du kommer till din gate, ta ett glas vin eller en öl för att hjälpa dig att slappna av, men överdriv inte. Om du tror att det är troligt att du kommer galen helt under start, prata med din läkare om ångestdämpande medicin.

• Genomföra ett samtal med personen som sitter bredvid dig. Du kommer inte att tillåtas att distrahera dig med din smartphone, surfplatta eller MP3-spelare, eftersom dessa måste vara avstängd under start och landning, även om de har bytt till flygplansläge. Få chatta till en av dina medpassagerare, även om du reser ensam. Använd det faktum att du är lite nervös som en isbrytare om du inte kan tänka på något annat sätt att starta en konversation.

• Läs en bok. E-läsare kommer att vara tabu, så du behöver för att få en fysisk publikation med dig. Du kan också läsa en tidning eller tidskrift, men du kommer att köra visserligen liten risk för att snubbla över berättelser om plan kraschar eller kapningar som kan öka din ångest. Bästa pinne med innehåll kan du vara säker på att inte störa dig längre.

• Öva avslappningstekniker såsom tung andning och meditation. Du måste träna dessa under en viss tid innan din flygning och kan se lite daft till dina medpassagerare medan du gör dem, men detta kommer att vara ett litet pris att betala för lugna nerverna under start. Du kan också prova naturläkemedel som kan motverka ångest såsom valeriana, passiflora och frossört.


Relaterade artiklar