Trellis idéer

February 12En trellis är en trädgård struktur som ofta är gjord av trä eller metall. Dess främsta syfte är att ge stöd för klättring vinstockar och andra växter. En spaljé täckt med rosor i blom eller andra blommande vinstockar kan vara en iögonfallande brännpunkt som ger vertikal intresse för trädgård eller gräsmatta. Det finns många sätt att införliva spaljé idéer till trädgårdslandskap.

Traditionella Trellises

Trellis idéer


En köpt spaljé kan användas för att skapa en blomman eller vinrankor bågen vid slutet av en väg eller över en gateway som mynnar i en gård. Ett annat traditionellt sätt att använda en spaljé är att utbilda morgonhärligheter eller klematis klättra upp en solfjäderformade spaljé.

Ladder Trellis

Trellis idéer


En gammal trä ringde stege kan skapa vertikala intresse när det är nedsänkt i marken till andra ringde och användas som en spaljé för kaprifol eller annan blommande vinstockar.

Arbor Trellis

Trellis idéer


Kraftiga inlägg kan förvandla en trä spaljé i en överliggande druva berså och ge en rustik sittgrupp på en bakgård.

Tepee Trellis

Trellis idéer


Fyra stolpar och några garn kan användas som en DIY tepee spaljé för att ge klättring grönsaker stöd och maximera utrymmet i trädgården.

Trellis Tips

Trellis strukturer måste vara robust nog att bära upp vikten av klätterväxter. Tall spaljéer bör placeras för att undvika överskuggande kortare växter. Hittade objekt som stegar, PVC-rör och fönsterkarmar kan göra intressanta spaljéer.


Relaterade artiklar