Hur att dölja en naturgasmätare med växter

October 14Elmätare är fula tillägg till utsidan av ditt hem. Ett sätt att ta itu med problemet med din gasmätare är att dölja det ur sikte med grönska. Du kan använda alla typer av växter runt mätaren så att den inte ses av förbipasserande, men vissa växter är bättre än andra. Vintergröna buskar hålla grön året om och behålla sina blad, till skillnad från lövfällande buskar. Perenna växter är ett bättre val än ettåriga, vilka behöver återplantering varje år.

Instruktioner

• Ring din gasbolaget eller ett verktyg-locator företag att komma ut och markera placeringen av ledningar, rör och gasledningar som är runt gasmätaren. Du vill undvika plantering innanför locator rader eftersom växternas rötter kan skada underjordiska rör och ledningar.

• Mät höjden på gasmätaren eller unicaboxen du vill dölja.

• Välj växter som växer till åtminstone till höjden av mätaren. På dagis, kontrollera etiketten på varje anläggning du funderar på - det kommer att berätta hur lång plantan växer. Gasmätare är vanligtvis inte högre än 2-2 halv fot, så små till medelvintergröna buskar eller perenna växter är en bra passform. Buxbom, prydnadsgräs, buskrosor och små cypress växter fungerar bra.

• Gräv hål för dina växter utanför det område där nyttopositioneringslinjer är markerade. Gör varje hål dubbelt så bred som rotsystemet och så djupt som rotklumpen av din anläggning.

• Placera växterna i grävda hål och täcka rot bollar med smuts. Packa i jorden lätt med foten.

• Vattna blommorna noggrant för att dämpa jorden. Vattna blommorna dagligen i två till tre veckor för att hjälpa dem att etablera sig.

• Täck jorden runt plantorna med kompost för att fånga vatten.

• Trimma buskarna vid behov i slutet av vintern för att upprätthålla en enhetlig form. Skär inte av alla nya tillväxt, eftersom ditt mål är att odla dem till höjden på mätaren. När buskarna dölja mätaren, bibehålla formen och storleken med årliga putsning. Om du planterade blommande perenner, nypa av förbrukade sommaren för att uppmuntra mer blomning. Vattenväxter när det behövs för att upprätthålla fuktig jord, och trimma ut döda eller sjuka kommer från växter som Hosta eller fjäril växter.


Relaterade artiklar