Verktyg krävs för att bygga Köksskåp

December 16

Verktyg krävs för att bygga Köksskåp


De verktyg som krävs för att bygga köksluckor är ganska omfattande, om du planerar att bygga dem börjar med rå timmer och bygger skåp färdiga till modern standard i motsats till rustika hyllor. Nästan alla moderna köksluckor görs med en fanerad substrat i motsats till massivt trä. Fanerade varor ark kan köpas eller så kan du köpa substratet och faner separat och sätta ihop dem själv.

Hyvel eller Hand Plane

Om du arbetar med grov timmer, behöver du en elektrisk hyvel och / eller en hand plan. En elektrisk hyvel är mycket snabbare och kommer plan trä till mycket noggranna tjocklekar, men det är möjligt att göra allt för hand. Om du köper din virke före hyvlade och dimensionerat, är en hyvel inte absolut nödvändigt, även om det fortfarande praktiskt för tillfällig dimensionering och utjämning.

Bordssåg

En tabell såg är centrum av alla woodshop. Det ger dig möjlighet att rippa långa brädor snabbt och korrekt, att massproducera många flera komponenter i en bråkdel av den tid som de skulle ta att skära för hand och att skära skåror och rabatter med hjälp av en dado blad. Om du ska försöka bygga något med bara ett verktyg, är bordet såg utan tvekan det verktyg du vill.

Router

Routrar är mångsidiga handhållna verktyg som accepterar en mängd olika formade huvuden. Routrar kan användas för att skära skåror, profilering listen och dörrkarmar och skär skåror för gångjärn. Många butiker har router tabeller samt en fixtur med routern monteras upp och ned med spinnhuvudet skjuter ut från ytan av bordet. Detta set-up gör att du kan köra långa bitar av trä längs ett staket för formning och dimensionering.

Luft Spikpistol

Om du massproducera ett stort antal lådor eller andra fall varor, kan en luft spikpistol spara mycket tid och ansträngning. För ett litet antal poster kan det inte vara värt investeringen, eftersom du kommer också att behöva en luftkompressor. Luft Spik egentligen inte göra någonting som en skruv inte kan göra, men de gör det mycket snabbare. Luft spikade skarvar bör också limmas för maximal styrka. Förband som kan limmas och sedan säkert luft spikas i allmänhet inte behöver kläm.

Klämmor

Underskatta inte betydelsen av en bra uppsättning klämmor. Bygga skåp, dörrar och lådor, det finns många situationer där du kommer att limnings saker tillsammans och kommer att behöva dem för att sitta tätt bifogas för en timme eller mer medan limmet set. C-klämmor, bar klämmor och klämmor webb är alla nödvändigheter i ett välutrustat woodshop. Hög klämmor kvalitet är ganska dyrt, men värt det.


Relaterade artiklar