Hur man tar bort en dräneringspluggen i en dusch

April 13Rengöring ett badkar avlopp på regelbunden basis håller träskor av hår och skräp till ett minimum. Drain pluggar komplicera den här proceduren om du inte vet hur man tar bort dem, och varje modell har sin egen metod för borttagning. Lyckligtvis alla är enkel och kräver få verktyg och endast några minuter.

Instruktioner

Spak-Controlled

• Dra ut pop-up propp i avloppet, om det är den stil du har. Om proppen dyker upp och ner när du flyttar en spak på spill plattan - den runda metallplatta under badkaret pipen - du har en pop-up propp. Detta bör komma ut utan användning av verktyg. Proppen är fäst vid en stång som kallas en vipparm, som kommer att komma ut tillsammans med proppen.

• Skruva loss de två skruvarna i översvämningen plattan om du har en kolv-stil propp. Avloppet sig kommer att vara vanligt utan rörliga delar om du gör.

• Börja dra plattan bort. En hel montering av metall länkar kommer att komma ut tillsammans med det, så bli inte orolig. Dra ut spillplåten och montering är allt du behöver göra för kolv-stil proppar eftersom proppen är i denna församling.

Inga-Lever Styles

• Stäng avtappningspluggen moturs om översvämningen plattan inte har en spak. Pluggar du driva och dra eller vända sig till öppna och stänga bör skruva ur avloppet.

• Leta efter en liten skruv i sidan av plug gängor om kontakten unscrews bara en del sätt. Lossa skruven halvvägs och skruva pluggen hela vägen. Du kan behöva ta ut skruven att släppa kontakten.

• Stäng flip-stil pluggar; dessa har en central skiva som du trycker ner på ena sidan för att öppna. Placera en sugkopp över kontakten, tryck ner och dra upp när du har en bra tätning.


Relaterade artiklar