Chia: Nackdelar och varningar

November 29

Chia: Nackdelar och varningar


Chia groddar och frön är en gynnsam tillägg till någon diet. Främjas som en forntida superfood, Chia frön går tillbaka 500 år till aztekerna. Laddad med Omega 3 oljor, protein, fiber, kalcium och andra näringsämnen, Chia frön är en komplett mat enligt Själv Nutrition Data. En varning för alla näringsrik mat, inklusive Chia, är att måttlighet är en nyckel för att undvika eventuella nackdelar.

Hälsotillstånd

Wellness, en online-hälsaresurs, varnar för användning av chia för personer med lågt blodtryck eller ta mediciner för hjärtproblem, för att undvika additiva effekter. Det varnar också för att personer som tar blodförtunnande medel kan ha en ökad blödningsrisk. Chia kan också ändra hur levern bryter ner läkemedel, vilket kan leda till ineffektivitet av läkemedlet.

Bowel Pain

En enda uns servering av Chia frön innehåller 11 gram fibrer; som är 42 procent av USDA dagliga rekommenderade värdet, baserat på information som finns på själv Nutrition Data. Individer med en kost rik på animaliskt protein och låg i fiber, som börjar konsumera Chia frön kan hitta tillägg av ett sådant innehåll fiberrik kommer inledningsvis att orsaka tarm smärta som fiber rör sig genom tarmkanalen. Människor vars tarmar är ganska inaktiva bör börja med att konsumera mindre delar av Chia frön eller groddar tills tarmkanalen blir vana vid sund rörelser.

Hydrofila kolloider

Hydrofila kolloider "en vattnig, geléartad, lim-liknande ämne" bildar de underliggande strukturerna i alla levande celler, enligt William Anderson av levnads- och Raw Foods. Chia frön är tät i hydophilic kolloider som absorberar nio till 12 gånger sin egen vikt i vatten. Denna kvalitet är faktiskt fördelaktigt att upprätthålla hydrering för cellerna i kroppen och för att styra kolesterol och blodsocker. En standard servering är ett uns eller en matsked frön. Varningen skulle vara för någon som äter Chia frön och dricka vätskor. Konsumerar större portioner kan visa sig obekväm när fröna börjar svälla i magsäcken.

Rostat och bestrålat

Rostning nötter och frön är en vanlig tillverkningsprocess för att öka smak och hållbarhet, enligt hemsidan Be Dr. Sears, av en familj av barnläkare. Nackdelen av rostning är det kan förändra essentiella fettsyror och orsaka en förlust i andra näringsämnen. Bestrålning är en process som dödar bakterier, svamp och insekter, samtidigt som att förlänga hållbarheten. Bestrålad Chia frön kommer också att drabbas av samma skadeverkningar som rostning. Summan av kardemumman är rostning och bestrålning döda nyttiga enzymer i Chia frön. Du bör köpa Chia frön rå och äta dem råa när det är möjligt för de bästa förmånerna.

Tillförlitliga källor

Bara köpa Chia frön från tillförlitliga källor, eftersom fröna växer i Mexiko och Sydamerika. Det kan vara tvivelaktiga jordbruk renhållning praxis, baserat på de ökade antalet rapporter om E. coli och salmonellaförorening på råvaror under de senaste åren. Odlare kan inte tvätta Chia frön; de skaka dem rena från skräp. Det är viktigt att källan använder naturliga gödselmedel som inte kommer att förorena fröna. Certifierad ekologisk är alltid ett bra alternativ, men kostnaderna och pappersarbete för jordbrukarna att få certifierad ekologisk klassificering är ofta oöverkomliga. En betrodd återförsäljare eller jordbrukare som producerar grödor för att samma normer som ekologisk kan ge samma höga kvalitet till ett lägre pris för konsumenten.


Relaterade artiklar