Hur man skriver en guidebok

September 16Oavsett vem du är finns det åtminstone ett ämne du vet en hel del om. Det kan vara en destination som du besöker regelbundet, en hobby som du vill delta i eller det kan till och med vara den industri som du arbetar i. Om du funderar på att tjäna lite extra pengar, eller om du vill marknadsföra dig själv eller ditt företag, överväga att skriva en guidebok. På grund av populariteten av elektroniska böcker, behöver du inte oroa dig för att hitta en förläggare eller betala några publiceringsavgifter. Du kan även själv publicera din bok och ta hand om din egen reklam. Oavsett vilken typ av guidebok du skriver, vet att det kommer att ta en hel del tid. ansträngning och forskning.

Instruktioner

• Skriv på ett ämne där du personligen har erfarenhet av. Om du inte har faktiska erfarenheter med det ämne du skriver om, kommer du inte att kunna inkludera någon insiderinformation. Personliga erfarenheter är vad som skiljer en bra guidebok från en stor. Till exempel, om du skriver en reseguide kan du inkludera din erfarenhet av att hantera lokalbefolkningen. Du kan också inkludera några tips du personligen har hittats som kommer att bidra till att höja turister erfarenhet. Oavsett vad ämnet i boken, alltid inkludera dina egna tips.

• Lär känna din målgrupp. För att ge värdefullt innehåll för dina läsare, måste du först helt förstå dem. Vad är deras budgetar? Detta är en viktig faktor att beakta om du skriver en bok om ämnen som heminredning eller resa. Vad åldersgrupp är det du försöker att locka till sig? Få så mycket information som du kan innan du börjar skriva boken.

• Ta en unik vinkel. Det är viktigt att du gör din guidebok som skiljer sig från resten som du kan. Du måste ge något till läsaren att ingen annan guidebok gör. För att kunna göra detta måste du forska i olika guideböcker tillgängliga på ditt valda ämne. Vad de saknar? Är det något du vet att de inte gör det? Kan språket vara enklare? Läs kunder också. Vad finns andra åsikter om hur bra böcker var? Har de känner att det var något som saknas? Gör din forskning kommer att hjälpa dig att skapa en bättre, unik guidebok.

• Genomföra ordentlig forskning. När du forskning på nätet, kommer du att presenteras med en mycket otillförlitlig information. Det är viktigt att se till att du bara använder pålitliga, respekterade webbplatser. Leta efter fakta om din valda ämne. Intressanta fakta bidrar till att lära publiken något nytt. Folk tycker om att lära allt de kan om ett ämne som intresserar dem. Om du ger fakta och tips som ingen annan guidebok har, kommer det kraftigt öka värdet på din bok.

• Skapa en tydlig struktur. Guiden måste skrivas i logiska steg; speciellt om det är en handledningen. Innan du börjar skriva, sammanställt en lista över innehållet. Detta kan alltid läggas till när du går längs. Det är lätt att glömma vissa saker i början. Håll en anteckningsbok med dig vart du än går, som du kunde komma ihåg något på de mest oväntade tid. När du har din struktur organiserade du kan sedan börja på rätt sätt skriva.

• Använd enkla termer. I många branscher finns tekniska termer som många människor inte kommer att förstå. Det är viktigt att bryta ner det tekniska språket i lekmannaspråk. Håll meningarna korta. Du bör också använda sig av undertexter när du kan också. Det viktiga är att göra innehållet lätt att läsa.


Relaterade artiklar