Stilar av svarvade Porch inlägg

October 9

Stilar av svarvade Porch inlägg


Svarvade artiklar i trä veranda inlägg har länge använts som ett dekorativt element i amerikanska hem. Medan många inlägg stilar finns i vinyl, polyuretan och andra konstgjorda material, trästolpar fortfarande populär. Dessa veranda stöd finns i en rad olika stilar och storlekar lämpliga för särskilda byggnadsstilar och perioder. Lära sig vad som är tillgängligt kan hjälpa husägare att hitta rätt tjänster som matchar deras hem.

Klassiskt / Colonial

Bostäder i den koloniala Amerika period ofta härmade klassisk konstruktion, komplett med kolonnstödda verandor. Federalist- och byggnader i kolonialstil kan omfatta flera stora svarvade träpelare med snidade baser och toppar. Den mellersta av kolonnen kan vara jämn, eller den kan vara rafflad för att efterlikna grekiska stenpelare. Denna typ av veranda inlägg i allmänhet vitmålade eller en vit neutral ton.

Victorian

Förbättrade träbearbetningsverktyg, såsom motordrivna svarvar och sågar, uppmuntrade en ökning av dekorativa träslöjd under 19th century. Många sena viktorianska hem inkluderar intrikat vände spindel stil inlägg, med eller utan tillsats av carving. Dessa tjänster tenderar att vara tunnare och fler än klassisk kolumner, och majoriteten av deras dekoration ligger i mitten av stolpen i stället för vid basen och kronan. Mest svarvade Victorian inlägg är fyrkantiga vid toppen och botten, och de har en matris med rattar, avfasningar och andra dekorativa element i mitten. Historiskt, enskilda delar av dessa kolumner ofta målade olika färger.

Enkel

Hus byggda i början till mitten av 20-talet har ofta relativt vanligt svarvade stolpar. Dessa kan vara enkla cylindriska kolonner med ingen dekoration alls, släta kolonner med en lätt avsmalning eller variationer med en lite dekoration på ovan- och undersidan. Dessa är ofta ses på Colonial Revival hem, som liknar koloniala byggnader men omfattar modernare känslor. Kolumner på dessa bostäder är oftast mindre och mer känsliga än kolumner på äldre, koloniala byggnader. Plain veranda inlägg normalt målas en färg och brukar matcha hemmets fönster och trim färg.


Relaterade artiklar