Det bästa sättet att hålla min Scooter blir stulen

August 12

Det bästa sättet att hålla min Scooter blir stulen


Med det stigande priset på gas och utbyggnaden av miljömedvetenhet, människor dikning sina bränsleslukande fordon och hoppande på skotrar. Skotrar är en rolig och ekonomisk metod för transport, men deras ringa storlek och rörlighet kan göra säkra dem svårt. Det finns flera åtgärder du kan vidta för att förhindra att din scooter från att bli stulen, skadas eller vandaliserade och de är alla relativt enkelt och ekonomiskt.

Instruktioner

• Välj noga den plats du parkera och förvara scootern. Undvik områden med hög brottslighet om möjligt och utvalda platser som är väl upplysta med måttlig gångtrafik.

• Lås rattstången om din scooter är utrustad med den här funktionen. Denna mekanism kan hindra någon från att trycka din scooter ner på samma gata. Men om din skoter är lätt, eller om det finns fler än en person som tar det, de kan bara lyfta framhjulet att besegra rattlåset.

• Säkra din skoter till ett fast föremål med en tunga lås och kedja. Bra objekt till användning är belysningsstolpar och cykelställ. Använd inte föremål som är kortvuxna på grund tjuvar kan lyfta din skoter över dessa objekt och undvika strukturer som lätt kan skäras ner, såsom gatuskyltar.

• När du låser din skoter bort så mycket slack från kedjan som möjligt och alltid säkra lås med nyckelhålet pekar nedåt. Detta minskar tillgång till låsa plockare och även skär ner på mängden av hävstång en blivande tjuv kan få att bryta ditt lås.

• Använd en sekundär låsmekanism såsom en skiva lås eller gasspärren. Ju svårare scootern verkar vara en tjuv, desto mer sannolikt att han är att hitta ett annat offer.

• Överväg att köpa en skoter larmsystem om det område du bor i har en historia av skoter stöld. Dessa larm kan vara rörelse aktiveras eller lutning aktiveras. Flera modeller har fjärr anmälan som kommer att varna dig om någon manipulation med din skoter.


Relaterade artiklar