1940s Teen mode

July 6Under 1940-talet, gjorde mode inte ta en paus, trots de begränsade kläder alternativ på grund av andra världskriget. Som män lärt sig att nöja sig med färre kostymer och kvinnor lärt sig att återanvända gamla kläder och laga tårar, tonåringar blev nyskapande att göra det mesta av vad som fanns under denna tidsperiod.

Byxor

Tonårsflickor uppmuntrades att bära byxor på 1940-talet mer än de någonsin hade varit tidigare. Byxor som mer värme och var säkrare för äldre flickorna som fick krigstida jobb. Dessutom, när familjerna köpte byxor, de kan överföras från en tonåring till nästa som barn växte upp, oavsett kön.

Aloha tröjor

Aloha skjortor, eller Hawaiiskjortor, blev på modet eftersom män i militären förde dem ofta hem efter att stationerade i Hawaiiöarna. Medan vissa flickor tog också mode inspiration från Hawaii, var Aloha skjortor nästan uteslutande bärs nonchalant av teen pojkar.

Enkelhet

Mode för teen pojkar och teen flickor under 1940-talet var enkel och utan mycket utsmyckning. Tillverkare som används så lite tyg som möjligt för att göra kläder och extramaterial såsom spetsar och knappar användes inte. På grund av bristen av tyg, kläder i allmänhet fick mer risque, och tonåringar speciellt omfamnade de förkorta kjolar och färre lager.

Sportkläder

Eftersom amerikanerna på 1940-talet inte hade tillgång till mode från Paris och andra europeiska städer, modehusen i detta land började utveckla sin egen stil. 1940-talet födde sportkläder i USA, med tonåringar ofta i framkant av omfamna dessa drastiskt olika stilar.

Hår

Eftersom kläder var minimal och ofta second hand på 1940-talet, tillbringade tonåring flickor mer tid på att skapa utarbeta frisyrer. Hattar var ofta mycket genomarbetade eftersom de inte var ransonerade som kläder var.


Relaterade artiklar