Hatching Chicks i en hemmagjord Incubator

May 19

Hatching Chicks i en hemmagjord Incubator


Höja dina egna kycklingar från ägg kan vara en rolig och givande erfarenhet. Många människor höja kycklingar som en hobby och skörda frukterna av sina egna färska ägg och fjäderfä. Kläckning friska kycklingar kan vara en utmaning på grund av den specifika varm och fuktig miljö som äggen behöver. Lär dig att bygga din egen inkubator att framgångsrikt kläcks kycklingar.

Instruktioner

• Det finns många olika planer för att göra hemlagad chick inkubatorer. Nästan alla av dem innebär att bygga någon form av inneslutning och förse den med en värmekälla. Ett enkelt sätt att göra detta är att bygga en låda av plywood. Storleken på det beror på hur många ägg som du lägger i din inkubator. Det måste bara vara tillräckligt med utrymme för alla ägg att vila på botten, med lite utrymme mellan ägg och plats för en vattenbehållaren. Vissa personer har även använts bärgade akvarier, kylskåp och även skum kylare. Så länge det är en sluten struktur som kan hålla värme, bör det vara bra. Du kan använda en värmelampa med en termometer som sitter över toppen av inneslutningen. Värmeelementet ska fästas till en termostat för att hålla rätt temperatur. I stillastående luft inkubator som detta, bör du hålla en temperatur på 37,5 grader C.

• Ge inkubator med en källa av fukt. Det enklaste sättet att göra detta är att sätta en skål med vatten, som gradvis kommer att avdunsta i inkubatorn. Du kan också köpa en hygrometer för att kontrollera luftfuktigheten i inkubatorn. Den idealiska luftfuktigheten är 50 procent under de första 18 dagarna och därefter 70 till 80 procent för de senaste dagarna. Inkubatorn behöver också ventileras, vilket gör att frisk luft i. Men se till att höljet inte är alltför öppen, vilket kan leda till att temperaturen att sjunka.

• Låt inkubatorn stabiliseras i flera dagar innan du lägger äggen i det. Hönsägg tar 21 dagar att ruva. Under de första 18 dagarna i inkubatorn ska du vända ägg över tre gånger om dagen. Detta efterliknar hur hönsmamma skulle rotera äggen naturligt. Det håller ungarna fastnar på membranet av ägget och hjälper till att förhindra missbildningar. Efter den 18: e dagen måste ägget fortfarande vara så att kycklingen kan placera sig inne.

• Efter 18 dagar, inte öppna inkubatorn förutom att ersätta vattnet. Den extra luftfuktigheten är viktigt för kläckägg. Ett glas eller plastlock gör att du kan titta på äggen kläcks.

• Vanligtvis den 21 dagen av inkubation, kommer du att märka en brud börjar picka ägg. Du kommer att märka en liten upphöjd spricka där man försöker att driva näbben igenom. Även om det ser svårt, inte försöka hjälpa ungen ur ägget. En fågelunge som inte kan kläckas på egen hand är mest sannolikt för svag för att överleva i första hand.


Relaterade artiklar