Skillnaden mellan en fiol Bow & en Viola Bow

November 1

Skillnaden mellan en fiol Bow & en Viola Bow


Även om en obildad observatör inte kan urskilja mellan violin och viola, det finns många subtila skillnader mellan de två instrumenten. Instrumenten själva skiljer sig i vikt, längd, pris och spelteknik. Samma skillnader gäller för violin och viola bågar. Även om det är möjligt att använda en fiol båge för en viola, eller vice versa, kommer en noggrann musiker se till att han har rätt båge för sitt instrument.

Vikt

Violin bågar är lättare än viola bågar. Den genomsnittliga vikten för en violin båge är ca 60 g (56.7gr). För en viola båge, är den genomsnittliga vikten 70 g (70.9gr).

Längd

Även fiol är mindre och kortare än viola, är violin båge i allmänhet något längre än viola fören. Den standardlängd för en violin båge är 75 cm (29.5 inches); viola bows genomsnitt 74 cm (29,1 tum).

Hår

Fiolen båge har en mindre band av tagel än vad viola fören. Fiolbyggare Hans Johannsson säger att i allmänhet har en fiol båge 150 hårstrån på fören medan en viola båge har 175. Detta varierar beroende på specifikationerna för den enskilde båge.

Teknik

På grund av skillnaderna mellan fioler och violas, bågar kräver olika tekniker. En viola båge kräver mer arm vikt och en något snabbare drag att generera samma jämnhet ton som en fiol. En viola båge inte svara så snabbt; en violist måste börja sin båge stroke strax före takten för att låta sitt instrument direkt på takten.

Pris

Eftersom det krävs kraftigare trä och mer hår, kommer en viola båge vara dyrare än en fiol båge av samma kvalitet. Från och med 2010, Shar Musik avgifter £ 15 för en student-nivå brazilwood violin båge och £ 22 för en student-nivå brazilwood viola båge. För en avancerad spelare, Shar avgifter £ 975 för en Pernambuco trä violin båge och £ 1365 för en Pernambuco trä viola båge.


Relaterade artiklar