Hur du ansluter en bärbar dator till en Sony TV

June 13

Hur du ansluter en bärbar dator till en Sony TV


Titta på video på din bärbara dator kan vara funktionsdugliga i vissa situationer, men när du vill uppleva grafik på en större skärm med mer kraftfulla högtalare kan du ansluta din bärbara dator till din Sony TV. Beroende på din laptop modell och den exakta modell av din Sony-TV, det finns ett antal sätt att göra detta sammanhang som sträcker sig från S-video till VGA-kabel. Ansluta en bärbar dator till en Sony TV är lätt, så länge du har rätt kablar.

Instruktioner

• Kontrollera portarna på din bärbara dator. Hur din bärbara dator är konfigurerad kommer att avgöra vilken kabel du använder för att ansluta din bärbara dator till Sony TV. Om du har en äldre dator, kan du behöva gå S-video rutt. S-videokablar har fyra stift runda kontakten i ena änden, tillsammans med en partiell RCA-kontakt array, som består av en vit (ljud) stift och ett rött (ljud) stift. Anslut kabeländen motsatsen till denna array till S-video-utgång på datorn.

• Anslut de fyra stift runt kontakten till din Sony-TV. Om din bärbara dator har anständiga högtalare, kommer detta att vara allt du behöver för att göra; men om du hellre vill höra ljud via TV: ns högtalare, ansluter du de vita och röda stift till de vita och röda RCA-portar på baksidan av din Sony TV.

• Använd en RCA till S-videokabel omvandlare om din Sony TV inte erbjuda sina egna S-videoport, men din bärbara dator har en S-videoutgång. Anslut ena änden av S-videokabeln till din bärbara dator som i steg 1. Anslut fyra stift runt kontakten på den motsatta änden direkt till omvandlaren. Kör omvandlaren fullständiga RCA-kabel array ut till din Sony-TV och matcha de vita, gula och röda RCA stift med de vita, gula och röda RCA-portarna på baksidan av din Sony TV.

• Anslut enheter som använder en VGA-kabel i stället. Detta är en vanlig kontakt på många modeller av bärbara datorer. Para ihop din VGA-kabel med en PC-till-TV omvandlare i denna uppsättning. Anslut 15-stiftskontakt i ena änden av VGA-kabeln till VGA-porten på din bärbara dator.

• Anslut den andra 15-stiftskontakt änden av VGA-kabeln direkt i PC-till-TV omvandlare. Kör antingen en S-video eller RCA-kabel från den andra änden av omvandlaren till din Sony TV, beroende på vilka portar dina Sony-TV erbjuder. Anslut RCA-kabeln till omvandlaren och anslut sedan RCA vit, gul och röd stift till motsvarande portar på baksidan av Sony. Alternativt, anslut S-videokabel till omvandlaren, kör sedan fyra-poligt rund slutet och vita och gula RCA stift till din TV och göra anslutningarna på lämpligt sätt.


Relaterade artiklar