Hur man identifierar Chevy Double Hump Heads

November 8Chevrolet dubbel puckel eller kamel puckel är topplock uppkallad efter gjutning märket finns på framsidan av varje cylinderhuvud. Dessa huvuden är mycket eftertrak av konservatorer och motorbyggare för sin höga prestanda, på grund av stora intag hamnar. Det finns två typer av dubbla puckel huvuden - stor puckel och liten puckel - differentierande tidigt och senare versioner. Dessa huvuden användes 1968-1970, och de var smeknamnet "fuelie." Du kan identifiera dubbla puckel huvuden genom att placera gjutningsnummer och gjutning märket.

Instruktioner

• Identifiera gjutning märket. Enligt Fastnuf hemsida, är gjutningsmärken finns på framsidan av varje cylinderhuvud, som är vänd mot kylaren. Märket är en rektangel med två pucklar, en vid vardera änden av rektangeln. På små puckel huvuden, är rektangeln betydligt mindre. En illustration av både gjutning märken finns på Fastnuf webbplats (se Referenser). En bild som visar den stora puckel gjutning märke finns på Circle Track webbplats (se Resurser).

• Ta bort en av ventilkåpor för att lokalisera gjutningsnummer. Den sjusiffrigt gjutning Numret finns centralt på toppen av cylinderhuvudet, mellan två ventiler. En bild av gjutningsplatsnummer finns på en Dirt webbplats (se Referenser).

• Decode gjutningsnummer. Fastnuf identifierar dubbla puckel huvuden av de tre sista siffrorna i sjusiffrigt gjutningsnummer. De äldre stora puckel huvuden, tillverkade 1968, slutar med siffrorna 291, 461, 461X och 462. De små puckel huvuden, tillverkade 1969 och 1970, avsluta med siffrorna 186 och 492. Fastnuf identifierar också varje nummer ytterligare, vilket ger motorn detaljerna.


Relaterade artiklar