Hur man behandlar relaxer brännskador

April 14

Hur man behandlar relaxer brännskador


Hår relaxers använder starka kemikalier för att ändra curl mönster djupt inne i skaftet på håret. Om dessa kemikalier kvar på hårbotten för länge, kan hårbotten drabbas av en kemisk brännskada. Svårighetsgraden av bränningen beror på hur länge håret relaxer är kvar på ditt huvud. Tecken på en kemisk brännskada är en klåda eller brännande känsla på din hårbotten. Att behandla en kemisk brännskada på din hårbotten, måste du ha tålamod att låta bränna läka utan att vålla ytterligare skador.

Instruktioner

• Låt din bränna torka och skorv. Motstå frestelsen att klia bränningen, röra den, kamma det eller tvätta det genast. Inledningsvis är det bäst att låta det torka och låta huden att skorv över. Inte plocka på sårskorpor, låta dem falla bort naturligt.

• Använd en mild schampo följt av en djup återfuktande balsam efter hårbotten har torkat. När massera schampo och balsam i håret, undvik att använda dina naglar på din hårbotten. Istället använder kuddar av dina fingertoppar för att försiktigt massera produkter i håret.

• Sätt inte någon värme till ditt hår som en hårtork eller ett strykjärn. Låt blött hår lufttorka.

• Applicera vaselin eller aloe, mellan tvätt, till området för din skorv att hjälpa till med lusten att klia den. Detta bidrar också till att hålla området av huvudet återfuktad och kommer att underlätta dina sårskorpor falla av lätt.

• Använd inte produkter som innehåller alkohol. De kommer att irritera brinna. Kamma håret mycket försiktigt för några veckor det tar för att bränna att läka.


Relaterade artiklar