Hur man installerar en Fish Tank Hang Filter

April 18

Hur man installerar en Fish Tank Hang Filter


Fish tank hang-on filter är en av de mest populära typen av filtreringsanordningar för alla typer av akvarier. Eftersom de kan köpas med allt du behöver ingår i en låda, de är lätta att installera. En korrekt installerad akvarium låser på filter håller ditt husdjur fisk livsmiljö gnistrande klar och frisk.

Instruktioner

• Köp en hang-on akvarium filter som är lämpligt dimensionerad för gallon kapacitet ditt akvarium. De flesta kommersiella filter ange rätt på rutan hur många liter de kan hantera filtrering.

• Packa Hang-on filter och ordna alla ingående delar. Det bör finnas en plastfilterlåda, plaströr och en liten motor ansluten till en strömkabel. Ett filtermedium patronen kommer också att finnas.

• Placera hang-on akvarium filter på baksidan eller någon av sidorna av akvariet. Detta bör helst vara någonstans både tillgänglig och mindre synliga än andra delar av akvariet. Filtret bör inte skymmer sikten av fisk eller tank dekorationer. Om det behövs, använd en vass verktyg för att skära en bit av en plast akvarium lock så att kläm-on filter kan passa lätt.

• Fäst plaströret som medföljer i förpackningen, eller en separat inköpt rör till vattenintaget röret på kläm-on akvarium filter. Helst bör i slutet av detta rör kommer inom ett par inches av botten av ditt akvarium. Detta underlättar blandningen och filtrering av allt vatten i akvariet och inte bara det att i den översta nivån. Änden av röret bör bestå av ett nät eller slitsad infästning att förhindra fisk och stort avfall från att sugas upp.

• Anslut slangen enheten till plast enhet som bildar en U-böj med filtermotorn i ena änden. Denna böjda pjäs sitter säkert över kanten av kläm-on akvarium filter. Tryck motorn försiktigt på plats och utöka plastsuget tillräckligt långt in i akvariet.

• Skjut färdiga filterpatronen i filterrutan i rätt läge. Om ingen färdiga filterpatronen tillhandahålls, kommer du att ha en suddig vit tyghylsa, en plastform och en liten påse med aktivt kol. Skölj allt innan du använder. Sedan dumpa träkol i tygpåsen och skjut detta på plastform. Det kan vara ett klipp för att stänga på toppen innan du sätter denna enhet i kläm-on filterrutan.

• Prime kläm-on akvarium filter genom att fylla den med vatten från akvariet. Anslut filtret i en närliggande eluttag samtidigt som man fortsätter att hälla vatten i filterrutan långsamt för att hålla fyllnadsnivån. Detta kommer att hålla pumpen primas, och vattnet kommer att börja flyta upp inloppsröret in i filtret inom loppet av några sekunder. Är nu installerad Din hang-on akvarium filter och arbetar för att hålla ditt akvarium ren.


Relaterade artiklar