Olika typer av nattvakter

July 26

Olika typer av nattvakter


En nattvakt är en typ av munskydd som skyddar mot slipning av tänderna på natten, ett tillstånd som också kan kallas bruxism. Det finns också några nattvakter som kan hjälpa räta tänderna som en hållare. Flera olika typer av nattvakter har tagits fram, och kan användas beroende på ditt tillstånd och din prisklass. Tänk på att nattvakter inte bota bruxism och att en over-the-counter mjuk munskydd kan ge mycket lite skydd alls.

Komplett Täckning

Fullständig täckning nattvakter täcka hela övre eller nedre uppsättning tänder i munnen. Dessa vakter inte ändrar bettet på något sätt, eftersom de helt enkelt skydda den översta raden av tänder från slipning mot den nedersta raden. Alla tänderna kommer i kontakt med anordningen på en gång med användning av detta skydd. Detta kan vara ett konservativt och säkert val för en natt vakt och det är en av de mest använda.

Delvis täckning

Delvis täckning apparater omfattar endast de tänder som orsakar problem i munnen. Dessa apparater kan ändra ditt bett något, men att låta en del av tänderna kontakt de lät munnen ordentligt slappna av muskler som används för stängning. Detta leder till mindre tandagnisslan och bet i käken.

Ompositionering

Vissa nattvakter, vare sig de är delvis täckning eller fullständig täckning, avsiktligt flytta ditt bett. Dessa enheter är tänkta att göra ditt bett mindre benägna att de slipproblem bruxism. Enheten är monterad på tänderna och sedan ändras gradvis av din ortodontist att flytta tänderna i ett visst sätt över tiden.

Mjukt och hårt

De flesta receptbelagda nattvakter är gjorda av en hård akrylmaterial som förhindrar tänderna från att ändra munskydd på något sätt. Detta gör det också mindre troligt att en patient kommer att bita igenom ett munskydd över natten. Mjuka mun vakter är också tillgängliga och kan vara mer bekvämt för patienterna. Om en patient inte har ett extremfall av bruxism och endast har små tänder slipning, kan en mjuk nattvakt vara ett mer bekvämt val.

Over-the-counter nattvakter

Några over-the-counter alternativ för nattvakter är tillgängliga för att hjälpa dem som kan slipa sina tänder när de sover. Ortodontister vanligtvis inte rekommendera dessa billigare alternativ, eftersom de inte har särskilt utrustats för dina tänder. Detta kan leda till en förändring i ditt bett, och kan komma att ändras tand positionering som en följd, vilket kan leda till fler problem på vägen, så var försiktig.


Relaterade artiklar