Lägga till mångfald till klassrummet

April 2

Lägga till mångfald till klassrummet


Kulturell mångfald är en känslig fråga i utbildningssystemet. När fler studenter med olika kulturella och etniska bakgrunder förenas i klassrum, är lärare tvingas att erkänna skillnaderna mellan dem och svara med kulturell medvetenhet och respekt. Fördelen att lägga mångfald till klassrummet är att studenterna ska känna sig lika och som om de har möjlighet att omfamna sin kulturella särart, snarare än att behöva anpassa sig till en uppsättning av kulturella sätt.

Instruktioner

• Bredda dina klass dekorationer. Snarare än att bara hänga den amerikanska flaggan i klassrummet, hänga upp flaggor från andra länder. Du kan också hänga affischer som är symboliskt av vissa kulturer i modersmål, såsom spanska, franska eller arabiska.

• Bygga kulturell mångfald i dina lektionsplaner. Expandera på de ämnen som du vill lära din klass att inkludera lektioner om andra kulturer. Till exempel är din språk konst lektion ett lämpligt ämne för att undervisa eleverna om världen konst, från Native American till afrikanska konsttraditioner.

• Kom upp med unika hemuppgifter. Samma gamla kalkylblad och boka rapporter bli tråkigt efter ett tag. Lägg till lite mångfald genom att instruera eleverna att sätta ihop bildkollage eller intervjuer med människor i samhället när det gäller kulturella mångfaldsfrågor.

• Bjud in gästföreläsare för att komma till klassrummet. Gästtalare erbjuder en hel del kunskap och erfarenhet kring särskilda ämnen och kan lägga mångfald till miljön. Till exempel, en gästföreläsare som är en professionell kock kan få en måltid för att dela med eleverna.

• Ta din klass på studiebesök. Gör studiebesök kulturell mångfald genom att studenterna för att se olika typer av kulturella konstutställningar på ett lokalt museum eller en teaterföreställning av människor från olika kulturer.

• Fira olika kulturella semester i klassrummet, i stället för att begränsa semester firandet Thanksgiving, jul och Alla hjärtans dag. Lära eleverna om de unika semester och vilken betydelse de har i en viss kultur, och göra något i klassen för att hedra den semester, som värd en knytkalas med kulturella livsmedel eller tittar på en film från denna region av världen.


Relaterade artiklar