Hur man bevarar snittblommor för ett experiment

March 5

Hur man bevarar snittblommor för ett experiment


Snittblommor är grunden för flera barn vetenskap projekt. En populär man involverar lämnar vita nejlikor i en vas fylld med vatten blandat med karamellfärg. Barnet övervakar nejlikor dagligen för att se intag av vatten, som kännetecknas av förändrade färgen på kronbladen. Experiment som dessa kommer inte att fungera, men om de snittblommor inte bevaras på rätt sätt.

Instruktioner

• Fyll en ren vas med färskvatten. Strö innehållet i en blomma "mat" pulver paket i vattnet och låt upplösas. Dessa paket, ofta ingår i en bukett från florist eller livsmedelsbutik, kommer att leverera näringsämnen och hålla snittblommor levande.

• Åter skära blommorna under rinnande vatten, skära i 45 graders vinkel för att öka ytan och därmed förbättra vattenintag. Ta bort alla löv från den nedre halvan av stjälkarna.

• Placera de nyligen snittblommor i den förberedda vas, att se till att alla stammar är i vattnet och alla löv, som kan främja mögel, är ur vattnet.

• Förvara blommorna i vasen borta från direkt solljus. Kolla på blommorna regelbundet för mögeltillväxt eller tecken på torkning, ta bort alla mögliga eller döda segment. Byt vatten om det blir grumligt, recutting stjälkarna som i steg 1.


Relaterade artiklar