Hur att växa Money Maker Tomater

July 8

Hur att växa Money Maker Tomater


Moneymaker tomater, även kallade Lycopersicon lycopetsicum, producerar medelstora frukt på sensommaren. Det är inte en tomat sort ofta säljs i plantskolor, men fröna är lätt tillgängliga från online trädgårdssajter och utsädes kataloger. Den Moneymaker är något fler studier än andra tomat sorter, och, även om det fortfarande krävs satsar, kommer att hålla sig väl i klimat med kraftiga regn eller mild vind. Moneymaker tomatfrön bör planteras inomhus i slutet av vintern och transplanteras utomhus när temperaturen stiger.

Instruktioner

• Fyll en sektionerad frö bricka med planteringsjord tills vart och ett av facken är 3/4. Peta ett ett / 4-tums hål i mitten av varje fack hjälp av spetsen på en blyertspenna.

• Sätt en Moneymaker tomat frö i varje hål och täck hålet med ytterligare planteringsjord.

• Vatten facken i utsäde facket tills jorden är helt fuktig och vattnet rinner ut fackets botten.

• Placera fröet facket på en plats som tar emot starkt solljus, till exempel nära ett fönster eller i ett ouppvärmt växthus utomhus. Vatten toppen av jorden var och en till två dagar för att förhindra den från att torka ut. De Moneymaker tomatfrön gror hos cirka en till två veckor.

• Vänta tills Moneymaker tomatplantor är 3 inches tall och transplantation varje planta i en separat kruka fylld med planteringsjord. Låt plantorna i samma plats inomhus och fortsätta vattna dem tills de växa till ca 6 till 9 inches tall.

• Välj en utomhusplanteringar plats som tar emot fullt solljus och väldränerad jord. Gräva ett hål med en trädgård spade som är ungefär 3 inches djupare än rotklumpen av Moneymaker fröplanta.

• Ställ in plantan i hålet och plocka bort alla blad som är inne i hålet eller på markytan med fingrarna. När den är korrekt planterade, bör två till tre inches av nedre skaft vara under jorden linjen. Fyll i hålet med jord och packa ner ordentligt med dina händer.

• Sätt i en växt av aktierna i marken 3 inches bakom varje Moneymaker plantor genom att trycka in den i marken med händerna. Knyt plantan till bålet löst med en bit av trädgårds tejp. Linda tejp runt anläggningen och knyta den i en knut bakom insatsen.

• Sprid en långsam frisättning granulat gödselmedel ovanpå marken under Moneymaker tomat och vatten i marken väl tills den är helt fuktig. Applicera mängden gödsel som anges på förpackningen. Efter den initiala befruktning, vänta tills Moneymaker anläggningen utvecklar gula blommor och börja gödsling det varannan vecka under hela växtsäsongen.


Relaterade artiklar