Skatte tricks för egenföretagare

March 12

Skatte tricks för egenföretagare


Egenföretagande kräver många fler ansvarsområden. Även om du är din egen chef och kontrollera alla aspekter av verksamheten, måste du också kontrollera alla verksamhetens ekonomiska frågor, inklusive inkomstdeklaration. IRS erbjuder många skatteavdrag till en egenföretagare skattebetalarna, särskilt om du arbetar hemifrån. Att hålla lämpliga register och kvitton kommer att bidra till att maximera ditt företags kostnader och minska mängden egenföretagande skatt skyldig till IRS.

Hemmakontor

En egenföretagare skattebetalare kan dra vissa hushållsutgifterna om verksamheten kontor ligger i skattebetalarnas hem. Ett hemmakontor måste utrymme avsedd enbart för verksamheten. Procentandelen av avdrag är lika med mängden utrymme hemmakontor använder i hemmet. Om ditt hem är 1000 kvadratfot och ditt hemmakontor är 100 kvadratfot, är det tillåtet att dra av 10 procent av vissa hushållsutgifter för ditt företag. Avdrag kan inkludera en andel av hyra eller amorteringar, verktyg, fastighetsskatt, reparation och underhåll, telefon, husägare eller hyresgästen försäkring och andra löpande utgifter för att upprätthålla hemmet.

Affärs Kostnader

Föra register och kvitton för alla affärsrelaterade kostnader. De flesta affärskostnader är avdragsgilla och har ett detaljerat register kan hjälpa till att slutföra din inkomstdeklaration. För att undvika missförstånd, se till att kategorisera varje utgift när kostnaden är betald. Generellt gäller att om det krävs en vara eller tjänst för verksamheten ska fungera, är det avdragsgilla. Var mycket noga med att separat företag och personliga eller nöje objekt från ditt företags bokföring.

Egenföretagande skatt

När du är egenföretagare, är det viktigt att förstå egenföretagande skatt. Egenföretagande skatt är mängden Social Security och Medicare skatter skyldig till IRS på din inkomst. Från och med 2010 taxeringsår, måste en egenföretagare skattebetalarna betala 15,3 procent skatt på sina inkomster. Om du känner att dina avdrag inte kommer att täcka det skattebelopp som du är skyldig IRS, kanske du vill göra beräknade skattebetalningar. Beräknade skattebetalningar betalas till IRS fyra gånger per år. Om du överskattar din skatt efter att förbereda dina inkomstskatter, kommer du att få detta belopp som en återbetalning.

Pensionsplan

Att sätta upp en pensionsplan skjuter skatteskulden till IRS. En egenföretagare skattebetalarna kan bidra med upp till 25 procent av sin inkomst till en pensionsplan. Bidrag till en pensionsplan är inte skattepliktiga förrän du börjar ta ut pengarna.


Relaterade artiklar