Hur att sprida en orientalisk Orange Tiger Lily

April 4Både asiatiska och orientaliska liljor kommer från Asien och kan ge intryck av de två olika beteckningar hänvisar till samma blomma. Men den orientaliska arter, vilket inkluderar den orange tigerlilja (Lilium tigrinum), blommar senare än den asiatiska. Tiger lilja blommor visas från juli till augusti på stjälkar ca 3 fot hög. De orange kronblad fräknig på insidan med spetsiga kanter som krypa nedåt. Tiger liljor propagerar från fröer och glödlampa division.

Instruktioner

Seed FörökningFyll en kastrull med utsäde-starter mix sen vinter till tidig vår. Skölj det tills vattenflöden från bond dräneringshål.Tryck tigerlilja frön i jorden till ett djup fyra gånger dess bredd. Täck hålet med utsäde-starter mix. Skölj ytan att fukta fröet.Placera krukan i en kall ram om du har en. En kall ram är som en mini-växthus, en låda med en tydlig lock för att göra det möjligt för solen. Alternativt, täcka planter med klar plastfilm och ställ in den i ett soligt läge.Kontrollera markfuktighet dagligen. Vattna den när ytan börjar torka. Groning sker inom två till fyra veckor.

Bulb DivisionLossa jorden runt ett tigerlilja växt under hösten innan marken fryser. Skjut bladet djupare varje gång du arbetar spaden runt anläggningen.Gräv lampan kluster ur marken när du når under växtens rotsystem. När du plantera en tigerlilja glödlampa, återger det underjordiska, bilda nya glödlampor kopplade till den äldsta.Dra unga lampor utanför den ursprungliga att bända isär dem.Luckra upp jorden i en väldränerad plats som erbjuder halvskugga. Gräva hål med ett djup två gånger höjden av de nya lökar och plantera dem. Vattna dem en gång vid plantering. Börja med att ge plantorna en tum vatten per vecka när stjälkar som bär blomknoppar gro under våren.


Relaterade artiklar