Hur man berättar skillnaden mellan en manlig och en kvinnlig katt

July 10

Hur man berättar skillnaden mellan en manlig och en kvinnlig katt


Fastställande av kön av en katt kan vara lätt om du har en mogen katt, men om du har en kattunge eller en kastrerad hankatt, kan denna process vara en utmaning. Även kattuppfödare ibland gör misstag när de försöker identifiera manliga och kvinnliga kattungar. Till skillnad från hundar, det finns inga tydliga yttre tecken på kön. Dessutom kan hankatter har bröstvårtor. Att veta vad man ska leta efter på din katt eller kattunge kommer att göra processen gå smidigare

Instruktioner

• Titta på kattungen botten. Öppningen strax under svansarna är anus, och varje katt har en. Under anus är kattungens könsorgan. På en hane, är denna öppning rund eller som en böjd linje. På en hona, är denna öppning vertikalt.

• Titta på avståndet mellan öppningarna i den bakre. På en honkatt, dessa öppningar är nära varandra. På en hankatt, de är längre ifrån varandra för att ge plats för pungen att växa.

• Leta efter en vulva. Detta är öppningen nedanför anus. Kattungar mindre än sex veckor gamla, kan detta vara svårt. Efter sex veckor, kommer du att se en pung på en manlig kattunge. På äldre katter som kan kastrerad, ser du inte en vulva, som är synlig på en honkatt. Vulva ligger under anus och det är formad som en liten löv.


Relaterade artiklar